Ας ονειρευτούμε λίγο με τη νέα Bugatti Veyron!

Την Bugatti Veyron τη γνωρίζουμε όλοι. Τώρα, ήρθε ο καιρός να γνωρίσουμε τη νέα της παραλλαγή, τη Grand Sport Vitesse...


Η νέα έκδοση ήρθε, όπως λέει η ίδια η Bugatti, ως αποτέλεσμα των αιτημάτων των πελατών της για μια Veyron Grand Sport με τις επιδόσεις της Super Sport.

Και επειδή ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ιδού η Vitesse! Το νέο δημιούργημα της γαλλικής εταιρίας είναι ακριβώς αυτό που ζητήθηκε, ένας συνδυασμός της Grand Sport, δηλαδή της Veyron με την targa οροφή, και της Super Sport, της ισχυρότερης και ταχύτερης Βugatti όλων των εποχών.

Η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse δικαιολογεί πλήρως το όνομά της (Vitesse σημαίνει στα γαλλικά ταχύτητα), καθώς σε αυτή έχει τοποθετηθεί ο κινητήρας με τον οποίο η Bugatti έχει σημειώσει ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας σε street legal αυτοκίνητο. Ο W16 των 8lt προέρχεται από τη Veyron Super Sport και αποδίδει 1200ps με τη βοήθεια τεσσάρων στροβυλλοσυμπιεστών, περίπου 197ps παραπάνω από την απλή έκδοση της Grand Sport. Το αμάξωμα προέρχεται μεν από την ανοικτή Grand Sport, ωστόσο έχει ενισχυθεί για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κινητήρα.

H ιπποδύναμη της Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse την καθιστά, όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Bugatti, το ισχυρότερο roadster που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Και δίχως αμφιβολία σύντομα θα αποδειχθεί ότι είναι και το ταχύτερο.

Μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα έχουν δοθεί μόνο δύο φωτογραφίες της νέας Veyron σε συνδυασμό με τα όσα γνωρίζαμε ήδη για το κινητήρα. Η Bugatti αναμένεται να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες παράλληλα με τη πρεμιέρα της νέας έκδοσης στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές του Μαρτίου.



highoctane.gr

0 σχόλια: