Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων


Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο πυρκαγιών σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι σε όλη τη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί, φτάνοντας μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, το Ικάριο πέλαγος, και τον νότιο Ευβοϊκό.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα μέχρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει του 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αίθριος θα είναι γενικότερα ο καιρός με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα βορειοδυτικά.

0 σχόλια: