ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ: Παραδόθηκε ο Αλκέτ Ριζάι



Έληξε το πολύωρο θρίλερ στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, όπου ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι κρατούσε ομήρους 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους από αργά χθες τη νύχτα, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. Ο 6ος όμηρος είχε καταφέρει να διαφύγει όταν ο Α. Ριζάι προσπάθησε να βγει στον προαύλιο χώρο των φυλακών και οι αστυνομικοί απάντησαν με καπνογόνα και πυροβολισμούς στον αέρα, σύμφωνα με πληροφορίες. Πριν από τη παράδοση προηγήθηκαν πολύωρες διαπραγματεύσεις του Α. Ριζάι με την αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα.

Με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν το μεσημέρι από τις φυλακές άλλοι 6 δεσμοφύλακες, σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι 6 είχαν εγκλωβισθεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και «έπεσε» το σύστημα ασφάλισης των θυρών. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με άνδρες της ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα, έχουν περικυκλώσει τις φυλακές.
 
Αδιευκρίνιστο παραμένει πώς ο γνωστός κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φύλακες και με τη βοήθεια δύο συγκρατουμένων του να τους οδηγήσει στο φρουραρχείο, κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν εάν ο ο Α. Ριζάι μπλοφάρει ότι έχει εκρηκτικά. Ο ίδιος είναι οπλισμένος με μαχαίρι και ισχυρίζεται ότι έχει χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια εκρηκτικών C4, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή.
 
Στο Μαλανδρίνο βρίσκεται από τη νύχτα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, ο οποίος ενημερώνει τον υπουργό για τις εξελίξεις. 
 
Στις φυλακές κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι βρίσκονταν χθες εκτός υπηρεσίας. 
 
Πρόκειται για τη δεύτερη επεισοδιακή κίνηση του Αλκέτ Ριζάι να αποδράσει. Ο βαρυποινίτης, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Φεβρουάριο του 2009, είχαν αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο αλβανός κακοποιός συνελήφθη εκ νέου σε εξοχική κατοικία του Άνω Σουλίου Μαραθώνα.

Πηγή: enet.gr

0 σχόλια: