Παναθηναϊκός – Μάδεργουελ | Ανάλυση αγώνα


136. (21:45) Παναθηναϊκός – Μάδεργουελ 

Γήπεδο: ‘’ΟΑΚΑ’’ 
Διαιτητής: Στεφάν Στούντερ (Ελβετία)

Α’ Ματς: Μάδεργουελ – Παναθηναϊκός 0-2

Παναθηναϊκός: Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Champions League έχει βρεθεί ο Παναθηναϊκός, μετά το άνετο και ωραίο πέρασμα του με 2-0 από τον πρώτο αγώνα στη Σκωτία. Έδειξε σοβαρός και πειθαρχημένος, δίνοντας τον αγώνα της σαιζόν κατά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά και ένα κρίσιμο αγώνα για την οικονομική του βιωσιμότητα. Και αυτό γιατί η πρόκριση τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League είναι αυτοσκοπός, ώστε να μπουν χρήματα στα πολύπαθα ταμεία της ΠΑΕ, που εδώ και λίγο καιρό έχει γυρίσει σελίδα και έχει μετατραπεί σε εταιρεία λαϊκής βάσης, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Αλαφούζου. 

Όπως αναμενόταν, η απόδοση του δεν έπιασε υψηλά επίπεδα, αλλά ακόμα και έτσι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο 14’ με τον Χριστοδουλόπουλο με εκτέλεση φάουλ. Κίνηση προς την μπάλα έκανε ο Μπουμσόνγκ, αλλά το γκολ χρεώθηκε τελικά στον Έλληνα επιθετικό. Στην επανάληψη, ο Μαυρίας έκανε το 2-0 μετά από ωραίο ξεδιπλωμένη αντεπίθεση και έγινε ο νεώτερος παίκτης του Παναθηναϊκού που σκοράρει στην Ευρώπη. Εξαιρετική η παρουσία του Σισοκό στο κέντρο της ομάδας, έδειξε με το καλημέρα ότι πρόκειται για αξιοσημείωτη περίπτωση παίκτη. 

Πάντως, το θέμα που κλέβει την παράσταση τις τελευταίες μέρες στο ρεπορτάζ της ομάδας είναι η αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη, που έδειξε να έχει παράπονα από τη διοίκηση, αλλά και τον ίδιο τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σε συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο χθες, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, αλλά ο Έλληνας άσος επέμεινε στην απόφαση του για αποχώρηση. 

Πολύ κοντά στο να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Κουίνσι, με τα δεδομένα να ανατρέπονται τις τελευταίες μέρες. Πλέον, απομένουν μόνο τα τυπικά για να ανακοινωθεί και επίσημα η μετεγγραφή. 

Γνωστές οι απουσίες ενόψει Μάδεργουελ, εκτός αποστολής έμειναν Σο, Πίντο και Καπίνος, ενώ και ο Μπαρμπαρούσης εξασφάλισε ειδική άδεια μετά την επιστροφή του από την Ολυμπιάδα. 

Πιθανή Ενδεκάδα Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Καρνέζης - Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες - Μαρίνος, Βιτόλο - Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος - Τοτσέ.

Μάδεργουελ (Σκωτία): Έρχεται στην Αθήνα κυνηγώντας ένα θαύμα η Σκωτσέζικη ομάδα, αλλά αν πιστεύουμε στα λόγια των ανθρώπων της ομάδας, θα τα δώσει όλα για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Έδειξε ξεκάθαρα στο πρώτο παιχνίδι ότι πρόκειται για μία ομάδας με μέτριο ρόστερ, που δύσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό. Και μόνο με την παρουσία της εδώ έχει κάνει την υπέρβαση της και επόμενος στόχος είναι να κυνηγήσει την είσοδο της στους ομίλους του Europa League, μέσω της συμμετοχής της στα πλέι οφ. 

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τώρα, έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Ρος Κάουντι, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. «Είχαμε την κατοχή χωρίς να δημιουργήσουμε τις μεγάλες φάσεις. Η Κάουντι αμύνθηκε σωστά, αλλά και εμείς δεν κάναμε πολλά πράγματα για να αντισταθούμε» σχολίασε ο τεχνικός ΜακΚολ. 

Τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και δίνεται αμφίβολος για απόψε ο Τζαμαϊκανός εξτρέμ Κρις Χαμφρεϊ, ενώ δεδομένα παραμένει εκτός και ο στόπερ Σόντερς. 

Πιθανή Ενδεκάδα Μάδεργουελ (4-4-2): Ράντολφ - Χέιτλι, Χάμελ, Χάτσινσον, Ράμσντεν - Λέσλεϊ, Λο, Χάμφρεϊ, Μέρφι - Ογιάμα, Χίγκσον.

0 σχόλια: