Eurovision 2012: 16η θέση η Κύπρος και 17η η Ελλάδα

Eurovision 2012Μεγάλος νικητής της Eurovision 2012 αναδείχθηκε η Σουηδία με την Loreen και το Euphoria με  372 πόντους, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά καθώς απείχε αρκετά από την δεύτερη Ρωσία…

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι: Ρωσία, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν και Αλβανία.

Η Ελλάδα κατέλαβε την 17η θέση, ενώ η Κύπρος την 16η.

Ικανοποιητική εμφάνιση για την ελληνική συμμετοχή με την Ελευθερία Ελευθερίου και το «Aphrodisiac», που συγκέντρωσε 64 βαθμούς. Στη 16η θέση τερμάτισε η Ήβη Αδάμου για την Κύπρο.

Στις δέκα ακριβώς ξεκίνησε η μεγάλη βραδιά του αγαπημένου τηλεοπτικού προγράμματος της Ευρώπης που συμμετέχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους ημιτελικούς και οι 6 που συμμετέχουν απευθείας σε αυτόν (Big 5 και η διοργανώτρια χώρα).

Περισσότεροι από 130 εκατομμύρια τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν το διάρκειας 3,5 ωρών πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται και εκτός της Γηραιάς ηπείρου σε Αυστραλία, Ιαπωνία και αλλές χώρες ανά την υφήλιο, ενώ οι συμμετέχοντες στην τηλεψηφοφορία θα ξεπεράσουν τα 10 εκκατομύρια.

Το ολοκαίνουργιο Crystal Hall είναι ο χώρος που φιλοξένησε απόψε περισσότερους από17000 θεατές ενώ για πρώτη φορά το green room στο οποίο περιμένουν οι καλλιτέχνες βρίσκεται μέσα στην αρένα του σταδίου. Η τηλεοπτική κάλυψη έγινε με 25 κάμερες υψηλής ευκρίνειας ενώ ο φωτισμός αποτελείται από 2500 φωτιστικά στοιχεία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού αυτός ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, αφού το Μπακού αποτελεί το ανατολικότερο σημείο που έχει φιλοξενήσει ποτέ τον θεσμό, ο οποίος μεταδίδεται πάντα την ίδια ώρα (9 κεντρικής Ευρώπης και 10 Ελλάδας).

0 σχόλια: