Πιθανή μεταφορά των Πανελληνίων εξετάσεων

Η νέα εκλογική αναμέτρηση ανοίγει το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως εξετάζει ήδη το…

Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης  εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή ροή των Πανελλαδικών αλλά και η διεξαγωγή εκλογών. Το επικρατέστερο σενάριο είναι μετά τις αρχές Ιουνίου που θα έχει ολοκληρωθεί ο κύριος όγκος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν στις 21 Μαίου, να δοθεί κάποια παράταση στις εξετάσεις που συνεχίζονται για να ολοκληρωθούν  στις 23 Ιουνίου.

Στις ημερομηνίες που πιθανόν να γίνουν οι εκλογές, υπάρχουν Πανελλαδικές , ωστόσο , αφορούν υποψηφίους από Επαγγελματικά Λύκεια , τα ΕΠΑΛ, οι οποίοι είναι σαφώς λιγότεροι από τον κύριο όγκο των αποφοίτων. Για τις εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, που οδηγούν μόνο σε θέσεις σε ΤΕΙ, έχουν υποβάλει αίτηση  περισσότεροι από 23000 υποψήφιοι,  ενώ εξετάζονται σε πολλά και διαφορετικά μαθήματα εκείνες τις ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή και μεταφορά ημερομηνίας θα έχει την επίπτωσή της στις ημερομηνίες ανακοίνωσης των βαθμολογιών, αλλά και στη δημοσιοποίηση  των βάσεων εισαγωγής, που γίνεται περί τα τέλη Αυγούστου.

0 σχόλια: