Όσοι πίνουν καφέ κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη

abstract-art-pieces-33-480x320Όσοι πίνουν τακτικά καφέ, δεν κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν καρκίνο ή καρδιά, ενώ κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καφέ, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη γερμανική επιστημονική έρευνα...

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Άννα Φλέγκελ του γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής του Πότσνταμ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτητικής “American Journal of Clinical Nutrition”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 42.000 ατόμων για σχεδόν μία δεκαετία.

Η νέα έρευνα έρχεται από μετά από πολλές άλλες που έχουν έως τώρα καταλήξει σε μάλλον αντικρουόμενα συμπεράσματα, καθώς ορισμένες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση καφέ με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο, εγκεφαλικό κ.α. Η νέα μελέτη, αντίθετα, δεν διαπίστωσε ανάλογο κίνδυνο. «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ δεν είναι επιβλαβής για τους υγιείς ενήλικους όσον αφορά τον κίνδυνο για σοβαρές χρόνιες παθήσεις», δήλωσε η Φρέγκελ.

news.princeoliver.com

0 σχόλια: