ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ένας απάνθρωπος εγκληματίας

Kony: ένα σκληρό βίντεο για έναν απάνθρωπο εγκληματία

Το βίντεο Kony 2012 δημιουργήθηκε από την οργάνωση Invisible Children (αόρατα παιδιά) και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες του ίντερνετ και να τους κάνει να εστιάσουν στον Joseph Kony, έναν σκληρό εγκληματία στην Κεντρική Αφρική.

Η οργάνωση παλεύει να σταματήσει τον πόλεμο μεταξύ του στρατού του Kony και των γύρω περιοχών…

Το βίντεο δείχνει την ιστορία ενός παιδιούπου ήταν πρώην στρατιώτης στο στρατό του Kony στην Ουγκάντα.

Το παιδί λέγεται Jacob και η ιστορία του έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας μεταξύ των οποίων και αστέρες όπως η Rihanna ή ο Sean “Diddy” Combs που το έχουν σχολιάσει στο λογαριασμό τους στο twitter.

Στο twitter το hashtag #stopkony και #kony2012 είναι αρκετά δημοφιλή και έχουν γίνει retweet από εκατοντάδες χρήστες μεταξύ των οποίων η ηθοποιός και τραγουδίστρια Juliette Lewis και η ηθοποιός Zooey Deschanel.

Ο στρατός του Kony ή αλλιώς "Στρατός Σωτηρίας του Κυρίου" τρομοκρατεί διάφορες περιοχές της Αφρικής για δεκαετίες ενώ οι πρόσφατες επιθέσεις στο Κονγκό προκαλούν το μένος της κοινής γνώμης.

Μέχρι σήμερα οι 20 επιθέσεις στο Κονγκό έχουν προκαλέσει 1 νεκρό και 17 απαγωγές και ανάγκασαν 3.000 ανθρώπους να φύγουν από την περιοχή.

Ο στρατός του Kony στρατολογεί νεαρά αγόρια για το στρατό του και κορίτσια σαν σεξουαλικές σκλάβες για την ψυχαγωγία των αγοριών.

Ο Kony θεωρεί ότι κάνει θεάρεστο έργο και κρύβει το στρατό του στη ζούγκλα εξαπολύοντας επιθέσεις στην Ουγκάντα, το Σουδάν και το Κογκό.

Ο σκηνοθέτης, ακτιβιστής και αφηγητής στο βίντεο, Jason Russel, δημιούργησε το βίντεο Kony 2012 που μπορείτε να δείτε παρακάτω και καλεί τις κυβερνήσεις να δραστηριοποιηθούν για την σύλληψη του νούμερο ένα καταζητούμενου από το Διεθνές Δικαστήριο για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια: