Μαθήματα ποδοσφαίρου από τον Ολυμπιακό (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 7-2)

Με τον Κέβιν Μιραλάς να κάνει όργια, με τέσσερα γκολ και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός κέρδισε με το εντυπωσιακό 7-2 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και πλέον έχει αγκαλιάσει με τα δύο χέρια τον τίτλο, που απομένει να επικυρωθεί και μαθηματικά στους ερυθρολεύκους...

Στο α' μέρος παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο το... φάντασμα του Ολυμπιακού και η ομάδα του Τσιώλη εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα των γηπεδούχων παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του Βαλβέρδε, που είχαν μειώσει ήδη σε 1-2, σοβαρεύτηκαν, ανέβασαν κατακόρυφα στροφές και ήταν καταιγιστικοί, αναγκάζοντας τους αρκάδες σε διασυρμό.

Μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του Αστέρα στον β' γύρο, κάτι που απέδειξαν περίτρανα οι αρκάδες στο α' μέρος στο Φάληρο. Πρεσάροντας συνεχώς τους ερυθρολεύκους και με την τακτική των αντεπιθέσεων, οι παίκτες του Τσιώλη σημείωσαν δύο τέρματα στα πρώτα λεπτά, πραγματοποιώντας εκκίνηση ανάλογη με αυτή της Τούμπας. Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τις αργές επιστροφές των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ με τον Ναβάρο στο 13', ενώ τρία λεπτά αργότερα σημείωσε το 0-2 χάρη σε γκολ του Ροτζέριο Μάρτινς.

Παρότι ο Ολυμπιακός αρχικά είχε δύο καλές στιγμές με Τζιμπούρ και Μιραλάς, φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν ήταν σε καλή μέρα και οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους, βραχυκυκλώνοντας τους ερυθρολεύκους. Ο Μιραλάς μείωσε στο 20' από το σημείο του πέναλτι (μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Μακούν), αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να βγάλει καθαρή φάση και περιορίστηκε σε κάποιες μικροευκαιρίες, που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μπαντή. Ο Ολυμπιακός μάλιστα κινδύνεψε και με τρίτο γκολ από λάθος συνεννόηση των Μαρκάνο και Μέγερι, αλλά ο ούγγρος πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον αρνητικό Μοντέστο με τον Μανιάτη και η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού μεταμορφώθηκε στην επανάληψη, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί και σε πέντε λεπτά σημείωσαν τρία γκολ, μετατρέποντας το αρχικό 0-2 σε 4-2. Ο Μανιάτης στο 49' είπε "πάρε βάλε" στον Τζιμπούρ, που ισοφάρισε, ο Μιραλάς εκμεταλλεύτηκε λάθος στο κέντρο της άμυνας και στο 51' έδωσε το προβάδισμα, ενώ ο Ορμπάιθ μετά από γύρισμα του Αμπντούν στο 53' ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει σε φουλ ρυθμούς και απειλούσε διαρκώς τον Αστέρα, που είχε χάσει την συνοχή του και πελαγοδρομούσε. Το 5-2 ήταν θέμα χρόνου και το σημείωσε ο Μιραλάς με το τρίτο του προσωπικό τέρμα στο 70', ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Φουστέρ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ γράφοντας το 6-2. Ο βέλγος επιθετικός είχε κι άλλο γκολ να προσφέρει και στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 7-2 και ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωναν τον Βαλβέρδε και τους παίκτες του, που πλέον έχουν αγκαλιάσει το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Τα γκολς...

ΠΗΓΗ

0 σχόλια: