Χλομιάζει ο ΠΑΣ


Ο Γιάννης Αλαφούζος πριν από τρεις εβδομάδες είχε συναντηθεί με τον υπεύθυνο των αδειοδοτήσεων της UEFA Αντρέα Τραβέρσο και του είχε ζητήσει να ελεγχθεί από συνεργάτες του ο φάκελος του Παναθηναϊκού για την άδεια της επόμενης σεζόν.

Ισως να πάνε στράφι τα πανηγύρια των παικτών του ΠΑΣ. Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την αδειοδότησή τους, έστω και σε δεύτερο βαθμό, αλλά ο Τραβέρσο έστειλε τέσσερις συνεργάτες του στην ΕΠΟ προκειμένου να εξετάσουν τους φακέλους του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και του Παναθηναϊκού, που θα πάρει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο αν «κοπούν» οι Γιαννιώτες.

Ο έλεγχος του φακέλου του ΠΑΣ ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί και σήμερα. Αυτό που διαρρέει είναι ότι οι ελεγκτές της UEFA βρήκαν σοβαρές ελλείψεις και ενδέχεται να ανακληθεί η αδειοδότηση της ομάδας των Ιωαννίνων. Εάν αυτό συμβεί, τότε θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Σήμερα θα εξεταστεί ο φάκελος του Παναθηναϊκού κι αν προκύψει και με αυτόν πρόβλημα, τότε θα ελεγχθούν και τα οικονομικά στοιχεία της Ξάνθης, που είχε πάρει άδεια σε πρώτο βαθμό.

Οι απεσταλμένοι του Τραβέρσο δεν πρόκειται να προβούν σε ανακοινώσεις για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων που θα ελέγξουν. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Γραφείο Τύπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα. Η όποια απόφαση της UEFA υπερτερεί αυτής των οργάνων της ΕΠΟ, αφού αφορά τον έλεγχο των ομάδων για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της και όχι στα εθνικά πρωταθλήματα.

0 σχόλια: