Έρχεται μείωση του εισιτηρίου για τα μέσα μεταφοράς

Έρχεται μείωση του εισιτηρίου για τα μέσα μεταφοράς

Στο 1,20 ευρώ η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου

Το σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία προβλέπει ότι νέο εισιτήριο θα ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς, θα έχει διάρκεια 70 λεπτά ενώ στα 30 ευρώ θα πέσει και η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Σχέδιο για μείωση του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς επεξεργάζεται η κυβέρνηση από κοινού με τις εταιρείες που έχουν υπό την ευθύνη τους τις δημόσιες συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ, Αττικό Μετρό κ.ά).

Οι πληροφορίες αυτές είχαν δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας ενώ σήμερα ο Απόστολος Ραφτόπουλος, ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία από το υπουργείο Μεταφορών:

Θα δημιουργηθεί ένα νέο, ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς).

Η τιμή του νέου εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στο 1,20 ευρώ.

Η διάρκεια του θα είναι 70 λεπτά και κάθε επιβάτης θα μπορεί να κάνει 2 μετεπιβιβάσεις με αυτό.

Μείωση θα υπάρξει και στο κόστος των καρτών απεριορίστων διαδρομών, η νέα τιμή θα διαμορφωθεί στα 30 ευρώ (σύμφωνα με τις επικρατέστερες πληροφορίες).

Αντίστοιχη μείωση θα ισχύσει και για τα φοιτητικά εισιτήρια.

Όπως είπε ο κ. Ραφτόπουλος, το σκεπτικό τόσο των εργαζομένων όσο και του υπουργείου ήταν ότι «δεν μπορούν οι εταιρείες (συγκοινωνιών) να λειτουργούν ανταγωνιστικά η μια απέναντι στην άλλη» και να υπάρχουν διαφορετικές τιμές εισιτηρίων ενώ στόχος είναι και ο περιορισμός της λαθρεπιβίβασης.

0 σχόλια: