Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία - Επανεξετάζεται η τράπεζα θεμάτων

Λοβέρδος: Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Ξηλώνει μία προς μία τις αλλαγές που προωθούσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος...

Συγκεκριμένα:
-Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα
-επανεξετάζεται η τράπεζα θεμάτων
-δεν απολύονται διοικητικοί υπάλληλοι

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των οργανογραμμάτων τους, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89. Ο

κ. Υπουργός ρωτήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης στο θέμα των διοικητικών υπάλληλων και απάντησε: "Υπήρξε ένα πολιτικό θέμα το οποίο κατέληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πετύχαμε να γίνει η προκήρυξη 600 θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων κάτι που είχε δεχτεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επιπλέον πετύχαμε να γίνει και η αξιολόγηση, από εκτιμητή που θα προκύψει από το ΕΣΠΑ, στα οργανογράμματα των οκτώ πανεπιστημίων, έτσι ώστε μετά την αξιολόγηση ο τελικός αριθμός που θα προκύψει για θέσεις διοικητικών υπαλλήλων να επαναπροκηρυχθεί. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες. Νομίζω ότι είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή".

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της παιδείας, τονίζοντας: "Η τοποθέτησή μου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει τον χαρακτήρα να υπάρξει ηρεμία στο χώρο. Να ασχοληθούμε με την παιδεία και όχι με τα οικονομικά της παιδείας, τα οποία έφτασαν σε ακραία όρια συγκρατήσεων. Φέτος για πρώτη φορά ο αριθμός των κενών θέσεων δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία θα ξεπεράσει τις 20.000. Φέτος έχουμε ένα κύμα συνταξιοδοτήσεων που φτάνει τις 9.000 και μιλάμε για εκπαιδευτικούς, όχι για υπαλλήλους. Με αυτά τα προβλήματα πρέπει να ασχοληθούμε, με τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την παιδεία. Η κρίση μας προσανατόλισε να σκεφτόμαστε μονομερώς στα θέματα της διοίκησης της παιδείας και όχι με την παιδεία την ίδια".

Κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Σε ερώτηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: "Δεν έχει αποφασιστεί αυτό ακόμα. Υπήρχε μία σκέψη από την προηγούμενη ηγεσία να ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά. Σε λίγο θα πάρουμε απόφαση. Η καθυστέρηση που υπήρξε στις μεταθέσεις παρήγαγε δυσκολίες στις αποσπάσεις και όλα αυτά με την σειρά τους παράγουν δυσκολίες στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αυτά πρέπει να διευθετηθούν από εμάς τώρα. Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών".

Τέλος σε ερώτηση για την τράπεζα θεμάτων στην Α' Λυκείου, απάντησε: "Είχα καταιγισμό μηνυμάτων γι' αυτό το θέμα πριν καν αναλάβουμε το Υπουργείο.  Είναι ένα θέμα που πρέπει ταχύτητα να το καταλάβουμε και εγώ και ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ. Δερμεντζόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για να δούμε τι θα κάνουμε. Επαναλαμβάνω ότι είχα καταιγισμό μηνυμάτων στο κινητό μου τηλέφωνο για το θέμα αυτό".

0 σχόλια: