Απόψε ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Απόψε ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται στις 20.00 στο ΟΑΚΑ

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος έφτασε και τα βλέμματα όλων των φίλων του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι στραμμένα στον αποψινό αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. 

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν «χτιζόταν» ο φετινός Παναθηναϊκός, ελάχιστοι θα περίμεναν πως τώρα έφτανε στο σημείο να διεκδικεί κάποιο τρόπαιο.

Ο Γιάννης Αναστασίου, με τη βοήθεια των συνεργατών και την προσφορά των ποδοσφαιριστών του, ήρθε να διαψεύσει όσους αμφισβητούσαν τους «πράσινους», οι οποίοι απόψε παλεύουν για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (20:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η ανάδειξη του «τριφυλλιού» σε Κυπελλούχο θα αποτελέσει την καλύτερη επιβράβευση για τη δουλειά όλων φέτος στην ομάδα και θα αποτελέσει την αφετηρία για το μέλλον, με βάση τα φετινά δείγματα γραφής που θα είναι καλύτερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όλα δείχνουν ότι είχε ένα δίλημμα για τον παρτενέρ του Μπεργκ στην επίθεση ανάμεσα στον Καρέλη και τον Πέτριτς, με τον Έλληνα φορ να «κερδίζει» τον Κροάτη άσο.

Συγκεκριμένα, την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κοτσόλης, έχοντας μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με τους Πράνιτς και Ζέκα ως εσωτερικούς μέσους. Πίσω από τους δύο επιθετικούς (Μπεργκ – Καρέλη) θα είναι ο Αμπέντ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ταμπάκης, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Δώνης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Πέτριτς. Εκτός αποστολής έμειναν ο Μπαϊράμι, ο ανέτοιμο Ντίνας και οι νεαροί Ρισβάνης, Μαρινάκης.

Μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια ο ΠΑΟΚ διεκδικεί ξανά το Κύπελλο Ελλάδας, με τους παίκτες του Γεωργιάδη να παρουσιάζονται αποφασισμένοι για νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Το 2001 ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στους τίτλους μετά από διάστημα 16 ετών!

Δύο χρόνια αργότερα, το 2003, ο «Δικέφαλος του Βορρά» με σκόρερ τον σημερινό του προπονητή, Γιώργο Γεωργιάδη, κατάφερε να σηκώσει ξανά το Κύπελλο Ελλάδας.

Από τότε πέρασαν έντεκα χρόνια και οι Θεσσαλονικείς θεωρούν πως έφτασε η ώρα να επιστρέψουν στους τίτλους!

Απόψε με οδηγό τον Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ επιστρέφει ξανά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με έναν και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στον Παναθηναϊκό (20:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στα αγωνιστικά, ο Έλληνας προπονητής έχει ένα ακόμη ερωτηματικό εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραταχθεί με 4-3-3 με ένα εξάρι και δύο οκτάρια, τότε ο Κίτσιου θα συμπληρώσει το δίδυμο Κάτσε-Λάζαρ. Διαφορετικά είναι πιθανό να αγωνιστεί με 4-2-3-1 με τον Σωτήρη Νίνη πίσω από τον Σαλπιγγίδη.

Από εκεί και πέρα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα είναι η εξής: Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός – λόγω τιμωρίας – είναι οι Αθανασιάδης, Κατσουράνης και Νάτχο, ενώ ο Μαντούρο είναι τραυματίας και δεν υπολογίζεται.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Γιακουμή, Λίνο, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Νίνης, Μάρτενς, Πόζογλου, Βούκιτς, Χούσεν και Κουλούρης.

Πηγή: sport-fm.gr

0 σχόλια: