Τάιμ άουτ στους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Μουντιάλ;


Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις φήμες για τάιμ άουτ στους αγώνες του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι, έριξε στο τραπέζι μία πρόταση για το Μουντιάλ και αφορά τη χρήση τάιμ άουτ κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ η FIFA σε συνεννόηση με τους περισσότερους προπονητές των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση, συμφώνησε σε κάτι τέτοιο και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε δυο διακοπές 2 λεπτών η κάθε μία ανά ημίχρονο. 

Την Παρασκευή, ωστόσο, τα πράγματα φαίνονται λίγο μπερδεμένα. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο γύρω από το οποίο θα ισχύσει ο συγκεκριμένος κανόνας, ούτε αν θα συμβεί σε όλα τα παιχνίδια του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της FIFA, Ζερόμε Βαλκ, υπάρχει σκέψη για αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής τουλάχιστον τριών αγώνων, ενώ σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχουν τρεις άνθρωποι που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των ματς.

Αν κρίνουν δηλαδή πως πρέπει να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω ακραίων συνθηκών (υγρασία, ζέστη κτλπ), τότε το παιχνίδι θα σταματά με σκοπό να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές (παραπάνω από μία φορά).

"Είναι πιο δύσκολο για έναν αθλητή που τρέχει χιλιόμετρα να πιει νερό αμέσως. Δεν είναι όπως ένας φίλαθλος στην κερκίδα που πίνει όποτε θέλει. Το ιατρικό επιτελείο κάνει έρευνες για να δούμε πως θα λειτουργήσει", είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της FIFA.

Κληρώνει και για τα τάιμ άουτ

Είναι βέβαιο πως κατά τη διάρκεια της κλήρωσης θα γίνουμε όλοι πιο σοφοί γύρω από αυτό το θέμα, αφού θα υπάρξουν ερωτήσεις στους προπονητές και όχι μόνο.

Εσείς τι πιστεύετε, πρέπει να υπάρξει χρήση τάιμ άουτ στο ποδόσφαιρο; Θα συμβεί όντως επειδή ανησυχούν για την υγεία των αθλητών ή έχει να κάνει με πιθανά έσοδα από διαφημίσεις;

0 σχόλια: