Μυστήριο με το μπλακάουτ στις ενημερώσεις προφίλ του facebook

Μυστήριο με το μπλακάουτ στις ενημερώσεις προφίλ του facebook

Προβλήματα στην ενημέρωση των προφίλ τους αντιμετώπισαν για περισσότερο από μία ώρα το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) οι περισσότεροι χρήστες του facebook, για άγνωστη αιτία.

Ειδικότερα, μεγάλη μερίδα χρηστών σε διάφορες χώρες του κόσμου - και στη δική μας - αδυνατούσε να δημοσιεύσει περιεχόμενο στο προφίλ του. Το πρόβλημα εμφανίστηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Στις 6.10 μ.μ. το facebook ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως, χωρίς όμως να αναφέρει από τι προκλήθηκε. Ωστόσο, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο επίθεσης από χάκερ. Πιθανότατα το πρόβλημα προκλήθηκε από υπερφόρτωση στους σέρβερ του κοινωνικού δικτύου.

Οταν οι χρήστες επιχειρούσαν να κάνουν ενημέρωση κατάστασης (status update) εμφανιζόταν το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος: «Λόγω προβλήματος, δεν ενημερώθηκε η κατάστασή σας. Δοκιμάστε ξανά σε λίγα λεπτά».


Ωστόσο, οι υπόλοιπες λειτουργίες του κοινωνικού δικτύου (ανάγνωση περιεχομένου, πρόσβαση στα μηνύματα κ.λπ.) δεν παρουσίασαν πρόβλημα.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων χωρών, στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες αυτών των κρατών εξακολουθούσαν κανονικά να κάνουν αναρτήσεις στο προφίλ τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρόβλημα δεν ήταν καθολικό.

Το facebook δεν έχει, επί του παρόντος, σχολιάσει το ζήτημα. Στο facebook, αλλά κυρίως στο Twitter, έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα, τα οποία συνήθως αποκαθίστανται σε διάστημα λιγότερο της ώρας.

0 σχόλια: