Εικοσάλεπτη καταιγίδα

Εικοσάλεπτη καταιγίδα

Όταν τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και άφησε πίσω του σκόνη. Ο Πλατανιάς προηγήθηκε νωρίς, αλλά οι ερυθρόλευκοι με 4 γκολ σε 20 λεπτά έφτασαν στο τελικό 4-1. 

Ο Πλατανιάς με το γκολ του Τόρες από το 2ο λεπτό έδειχνε έτοιμος να κάνει τη ζημιά στους ερυθρόλευκους, που δεν μπορούσαν να «σπάσουν» την άμυνα των κρητικών. 

Η είσοδος των Κάμπελ και Ντομίγκεζ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και η πίεση που άρχισαν να νιώθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, βλέποντας το χρόνο να λιγοστεύει, έφεραν την αντίδραση και τα πάνω κάτω στο ματς. 

Το αυτογκόλ του Φερνάντες έφερε το ματς στα ίσια στο 66’ και δύο λεπτά μετά ο Μήτρογλου ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ταφόπλακα στις ελπίδες του Πλατανιά για κάτι θετικό έβαλε ο Σαβίολα που έκανε το 3-1 στο 73’. 

Το τελικό 4-1 έγραψε ο Βάις στο 87’. 

Ο Ολυμπιακός με αυτό τον τρόπο διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ και στρέφεται πλέον στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα. 

Το ματς:

Με τον χειρότερο δυνατόν τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, αφού βρέθηκε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης πίσω στο σκορ. Ο Νταβίντ Τόρες κατάφερε να νικήσει τον Ρομπέρτο, ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση των Κρητικών, την ώρα που άρχιζαν να πιέζουν οι Πειραιώτες. 

Από εκεί και πέρα, οι Χανιώτες με διπλή ζώνη ήταν πίσω από τη μεσαία γραμμή, δυσκολεύοντας τη ζωή των παικτών του Μίτσελ, οι οποίοι είχαν την απόλυτη κατοχή της μπάλας. Δεν μπορούσαν, όμως, να μπουν μέσα στην περιοχή του Γεωργαλλίδη. 

Στην επανάληψη, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε πάλι ρεσιτάλ προπονητικής με τις αλλαγές που έκανε, αφού πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, πέρασε στο ματς τον Ντομίνγκες στη θέση του Φουστέρ και τον Κάμπελ αντί του Εντινγκά, θέλοντας να κυριαρχήσει περισσότερο στο ματς. 

Ο Αργεντινός χαφ έκανε το καλύτερο ματς μέχρι σήμερα με τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας, καθώς οργάνωσε και προσπάθησε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 66’, όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το αυτογκόλ του Φερνάντες, ύστερα από ωραία πάσα του Ντομίνγκες στον Κάμπελ, ο οποίος έκανε σέντρα και… βρήκε τον παίκτη του Πλατανιά. 

Το συγκεκριμένο τέρμα έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ δύο λεπτά αργότερα με τον Μήτρογλου, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Τσόρι. 

Στο 73’ οι Περαιώτες έκαναν το 1-3 με τον Σαβιόλα, ο οποίος βρήκε δίχτυα με πολύ ωραίο πλασέ. 

Το… κερασάκι στην τούρτα, όμως, έβαλε ο Βάις στο 87’, όταν πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έκανε τρομερή «κούρσα» και με σουτ έκανε το 1-4! 

0 σχόλια: