Θα βουλιάξουν μέσα στο Καραϊσκάκη

Θα τους «βουλιάξει» στην Αθήνα

Σε ένα ματς που το είχε από το 29’ με το γκολ του Τσόρι, έμενε μέχρι το 83’ «στεγνός» στην τρομερή καταιγίδα της Λισσαβόνας, παρόλα αυτά έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας με 1-1 κόντρα στην Μπενφίκα. Ένα και μοναδικό λάθος από τον Ρομπέρτο, έφερε το γκολ από τον Καρντόσο. 

Προβάδισμα για τη δεύτερη θέση στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι σε δύο εβδομάδες υποδέχονται τους Πορτογάλους στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πως έπαιξε:

Κόντρα σε όσα «φαίνονταν» τις προηγούμενες ημέρες, ο Μίτσελ επέλεξε να αφήσει εκτός τον Σαβιόλα και τον Εντινγκά και να χρησιμοποιήσει τους Σαλίνο και Ντομίνγκεζ. 

Πιο συγκεκριμένα ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα, ο Σαλίνο δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς, Σιόβας στο κέντρο της. 

Οι Σάμαρης και Μανιάτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Τσόρι, Φουστέρ και Βάις να κινούνται πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου. 

Το ματς:

Τον Τσόρι τους τον φύλαγε για έκπληξη ο Μίτσελ και τον αποζημίωσε πλήρως. Ο Ολυμπιακός χωρίς να χρειάζεται να τρέξει όπως με την Παρί στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίς να δεινοπαθεί όπως με την Άντερελχτ, μπήκε στο Ντα Λουζ για να πάρει τη νίκη. Πέρασε χωρίς προβλήματα το πρώτο δεκάλεπτο, κράτησε τους Πορτογάλους μακριά από την «μεγάλη» φάση και άρχισε μετά το 15’ να πατάει καλύτερα στα πόδια του. 

Με σωστή κυκλοφορία, με αρκετά, για εκτός έδρας παιχνίδι, ανεβάσματα από τους Σαλίνο και Χολέμπας και τον Φουστέρ να κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Μίτσελ, κρατούσε με ευκολία το μηδέν πίσω και έψαξε το κάτι παραπάνω. Αυτό δεν το βρήκε σε τρεις περιπτώσεις με τον Μήτρογλου, όμως το «φονικό» όπλο του έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Τσόρι, ο οποίος με πολύ ψύχραιμο πλασέ, ύστερα από άδειασμα του Γκαράι, άνοιξε το σκορ, όπου το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε η χαρά του… παιδιού. Σε όλη την διάρκεια της ανάπαυλας οι ουρανοί της «Λισσαβόνας» άνοιξαν, ο αγωνιστικός χώρος έγινε μια τεράστιας έκτασης πισίνα και από το 46’ μέχρι το 70’ πίστευε κάποιος πως κάποια στιγμή θα έβλεπε τον Κοκκινάκη, τον Δεληγιάννη και τα άλλα παιδιά της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού. 

Ακόμα και όταν όμως, τα αποστραγγιστικά συστήματα έκαναν τη δουλειά τους στο Ντα Λουζ ο Ολυμπιακός κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει τους αντιπάλους, να μην τους αφήσει χώρους και κυρίως να μην δώσει την ευκαιρία να κάνουν φάσεις. Η έξοδος του Φουστέρ, αφαίρεσε από τον Ολυμπιακό την δυνατότητα να κρατάει την μπάλα στα πόδια του και σε μία και μοναδική φάση, όπου ο Ρομπέρτο έκανε λάθος έξοδο σε κόρνερ (το οποίο δεν υπήρχε)και έτσι ήρθε το γκολ από τον Καρντόσο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπενφίκα(Χόρχε Ζέσους): Άρτουρ, Αλμέιδα, Σιγκουέιρα, Λουισάο, Γκαράι, Μάτιτς, Πέρεζ (82’ Αμορίμ), Γκαϊτάν (82’ Ροντρίγκο), Λίμα, Τζον (46’ Καβαλέιρο), Καρντόσο. 

Στον πάγκο: Λόπεζ, Περέιρα, Ζαρντέλ, Τζούρισιτς. 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ντομίνγκεζ (86’ Μεντζανί), Φουστέρ (68’ Γιαταμπαρέ), Βάις (56’ Εντινγκά), Μήτρογλου. 

Στον πάγκο: Μέγιερι, Κάμπελ, Σαβιόλα, Ολαϊτάν. 

Διαιτητής: Μαγιένκο (Ισπανία) 
Βοηθοί: Μαρτίνες (Ισπανία), Ντίας (Ισπανία) 
Γήπεδο: Ντα Λουζ 

0 σχόλια: