Αγιασμός και από Δευτέρα κλειστά τα σχολεία

http://admin.nooz.gr/Uploads/olme119133.jpg

Σε βαρύ κλίμα χτύπησε το κουδούνι για τον αγιασμό σε γυμνάσια και λύκεια, καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει απεργίες διαρκείας από τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για το κύμα κινητικότητας στο οποίο εντάσσονται πάνω από 2.000, ενώ αναμένεται η απόφαση των δασκάλων για κινητοποιήσεις.

Αναβρασμός και στα Πανεπιστήμια για την κινητικότητα άνω των 1.600 υπαλλήλων.

Στην Παιδεία φαίνεται ότι συγκροτείται "μέτωπο" κατά της κυβέρνησης, καθώς από τη Δευτέρα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα κλείσουν με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, ενώ οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμπορευτούν με τους συναδέλφους τους και αποφασίζουν την Πέμπτη για τη στάση τους.

Από την πλευρά τους, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξήγγειλαν απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία ήταν μαζική καθώς υπέρ ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση. 

Σε ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές και τους γονείς, οι καθηγητές αναφέρουν: "Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς", καλώντας για συμπαράσταση.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ θέτει προς την κυβέρνηση τα ερωτήματα: "Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές;  (...) Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περίπου 15.000) να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα;".

0 σχόλια: