30.000 νέες θέσεις εργασίας!

Οι Κυριακές φέρνουν 30.000 νέες θέσεις εργασίας

Οι Κυριακές αλλάζουν μετά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο κανόνες ρύθμισης αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών που κατατέθηκε στη Βουλή και φέρνει τα πάνω κάτω στα ωράρια των καταστημάτων αλλά και στη διαμόρφωση των επαγγελμάτων.

Τα μικρά εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να ανοίγουν έως και 52 Κυριακές τον χρόνο, εφόσον το αποφασίζει ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος αν πρόκειται για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης, στο μέλλον καταναλωτές και τουρίστες θα μπορούν να κάνουν αγορές όλη την εβδομάδα, χωρίς παράλληλα να αναμένουν τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο για να αγοράζουν φθηνά, καθώς εκπτώσεις θα έχουμε επίσημα και με τη βούλα του νόμου 4 και όχι μόνο 2 φορές το χρόνο!

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη με τις Κυριακές θα φέρει από την άλλη πολλά χαμόγελα στα χείλη χιλιάδων ανέργων, καθώς αναμένεται να γίνουν 30.000 προσλήψεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, που παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα προκύψουν 9.148 θέσεις εργασίας σε σουπερ μάρκετ, 8342 θέσεις σε άλλα καταστήματα τροφίμων, 2450 θέσεις σε καταστήματα με πολιτιστικά αγαθά και 8672 θέσεις σε άλλα καταστήματα.

0 σχόλια: