Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ
Ανεβασμένα ποσοστά για το ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στην πρόθεση ψήφου δημοσκόπηση της V-PRC για λογαριασμό του tvxs.gr.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στις έγκυρες ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά μένει εκτός Βουλής με 2,5%, ενώ ποσοστό 6,5% συγκεντρώνουν συνολικά τα λοιπά κόμματα.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ, το 58% των ερωτηθέντων διαφωνεί ενώ το 30% συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης. 

Υψηλό είναι το ποσοστό (73%) των πολιτών που πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης το 81% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και μόλις στο 9% ικανοποιημένοι.

Μόλις το 22% συμμερίζεται την άποψη ότι από η κυβέρνηση που σχηματίστηκε θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 59% πιστεύει ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, με την απόφαση του Φώτη Κουβέλη διαφωνεί το 44% των ερωτηθέντων. 

Συντριπτικά αρνητικά ποσοστά συγκεντρώνει η νέα κυβέρνηση, όπως προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, με τους πολίτες να δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι σε ποσοστό 61%. Παράλληλα ισχυρή είναι η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

0 σχόλια: