Τσίπρας: Η δημοκρατία απειλείται-μόνη λύση η δράση


Στην ανάγκη ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής αντιμετώπισης των κυρίαρχων δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των αγορών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων πυο πραγματοποιείται στην Αθήνα. Εκτίμησε ότι οι λαοί του κόσμου συγκρούονται πλέον με τη λιτότητα και τις δυνάμεις που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές.

Στην ανάγκη να διατυπωθεί ένα πρόγραμμα δράσης που θα συνδέει και θα ενώνει τους αγώνες σε ένα μεγάλο κοινό, απελευθερωτικό μέτωπο , ικανό να τσακίσει τον ρατσισμό και τον φασισμό και που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα που θα κάνει την δικτατορία των αγορών και τον καταναγκασμό του κέρδους παρελθόν αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Όπως ανέφερε, ο νεοφιλελευθερισμός επέβαλλε την παγκόσμια κυριαρχία του υποσχόμενος μια ανάπτυξη με βασικό εργαλείο την κερδοσκοπία του παρασιτικού κεφαλαίου, δημιούργησε πλούτο για τους ελάχιστους, σκόρπισε δυστυχία, ανισότητα και διαφθορά σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα όμως, βυθίζεται σε μια κρίση που τον κάνει ακόμα πιο επιθετικό. "Κοινωνίες στραγγαλίζονται για να στηριχτούν οι τραπεζίτες. Λαοί καταδικάζονται σε μια λιτότητα χωρίς τέλος, από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των χρηματαγορών. Η πλειοψηφία των ανθρώπων εξωθείται στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια, την ώρα που ο πλούτος ξανασυγκεντρώνεται στα χέρια μιας ελάχιστης ολιγαρχίας. Η δημοκρατία απειλείται" είπε χαρακτηριστικά. 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι μια χούφτα τραπεζιτών, ολιγαρχών του χρήματος και των πολιτικών τους συνεργατών, έχει βρει τον τρόπο να επωφελείται από την κρίση που η ίδια δημιουργεί και την οποία χρησιμοποιεί για να επιβάλλει ακόμα περισσότερη λιτότητα. Στον αντίποδα των κυρίαρχων δυνάμεων που επιβάλλουν αυτή την πολιτική είπε ο κ. Τσίπρας, είναι οι λαοί που δεν έχουν καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Μηνύματα αντίστασης έρχονται από παντού." Η Ευρώπη συγκρούεται με τη λιτότητα. Ο πλανήτης συγκρούεται με τον νεοφιλελευθερισμό. Οι λαοί του κόσμου, με ξεχωριστό παράδειγμα αυτών των ημερών την μεγάλη κοινωνική εξέγερση στην Τουρκία, συγκρούονται με τον αυταρχισμό και την κοινωνική αδικία" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και δράσης.

0 σχόλια: