Τρία κανάλια, τρία ραδιόφωνα, 800 εργαζόμενοι στη νέα ΕΡΤ -To σχέδιο για το νέο φορέα

Τρία κανάλια, τρία ραδιόφωνα, 800 εργαζόμενοι στη νέα ΕΡΤ -To σχέδιο για το νέο  φορέα

Η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εκπέμψει το συντομότερο δυνατό ένα νέο πρόγραμμα, πιο σύγχρονο, με λιγότερο προσωπικό και με βασικό γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση. Τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η επιτροπή που θα συσταθεί από τα τρία κόμματα.

Σε πρακτικό επίπεδο, ο σχεδιασμός που θέλει να προωθήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού περιλαμβάνει κωδικοποιημένα τα εξής:

Δημιουργία τριών καναλιών

Το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς παράλληλα και με προβολή ιστορικών σειρών που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το δεύτερο θα είναι το δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσα από το Ιντερνετ.

Δημιουργία τριών ραδιοφώνων

Το ένα αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα.

Τη λειτουργία του νέου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με προσωπικό που δεν θα υπερβαίνει τους 800 υπαλλήλους αρχικά.

Τη μείωση τουλάχιστον κατά 50% του ειδικού τέλους που καταβάλλουν οι Ελληνες για τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Μεγάλες παραγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι να υπάρξουν μεγάλες παραγωγές, ικανές να πουληθούν και στο εξωτερικό, γεγονός που θα βοηθήσει την προβολή της χώρας κυρίως, αλλά και θα εξασφαλίσει -όπως τονίζουν οι εισηγητές αυτής της πρότασης- ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του νέου φορέα.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εγγυηθεί δημόσια ότι θα γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, ενώ παράλληλα με την ίδια δήλωση που πιθανώς να κάνει και τη Δευτέρα, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα δεσμευθεί ότι στόχος του είναι η νέα ΕΡΤ να εκπέμψει το συντομότερο δυνατόν, ει δυνατόν και μέσα στον Ιούλιο.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση αυτού του νέου φορέα, στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι θα πρόκειται για προσωπικότητες της δημόσιας ζωής εγνωσμένου κύρους.

Πηγή Εθνος

0 σχόλια: