Ο Λάζαρος έδιωξε την... Λιθου-ανία! (vids)

Ο Λάζαρος έδιωξε την... Λιθου-ανία! (vids)
Χωρίς λάμψη και καλή μπάλα, η Ελλάδα έκανε το χρέος της, κέρδισε την Λιθουανία (0-1 με Χριστοδουλόπουλο) και παραμένει σε... τροχιά Βραζιλίας! Δοκάρι ο Σαλπιγγίδης!

Η Εθνική εδώ και πολλά χρόνια μας έχει μάθε ένα πράγμα. Τα παιχνίδια με ομάδες όπως η Λιθουανία, είτε εντός, είτε εκτός θα τα κερδίζει ακόμα και ας μην παίξει φοβερό ποδόσφαιρο. Ε αυτό έκανε και σήμερα στο Βίλνιους, με γκολ του Χριστοδουλόπουλου επικράτησε 1-0 των Λιθουανών και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το... δώρο των Σλοβάκων που ήρθαν 1-1 με το Λιχνεστάιν.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ουσιαστικά εξασφάλισε την δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά ανέβηκε στους 4 και θα τα δώσει όλα για να μπορέσει να προκριθεί απευθείας στη Βραζιλία. Αλλιώς θα πάμε μπαράζ και εκεί, όποια ομάδα βρεθεί απέναντι σε αυτή του Σάντος, θα χάσει...

Με το γνωστό του 4-3-3

Στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα ο Φερνάντο Σάντος το είχε πει πως θα παίξει με σύστημα 4-3-3 και αυτό έκανε. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη στην άμυνα και στο κέντρο της τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο, αριστερά τον Χολέμπας και δεξιά τον Τοροσίδη. Την τριάδα των χαφ αποτέλεσαν οι Μανιάτης, Καραγκούνης και Κατσουράνης, ο οποίος είχε και πιο δημιουργικό ρόλο, ενώ αυτή της επίθεσης οι Σαμαράς (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Γκέκας (κορυφή).

Πάσα διαβήτη, κεφαλιά ξυράφι και τέλος...

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι και συγκεκριμένα το πρώτο μέρος, γιατί με αυτό θα ξεκινήσουμε, δεν ήταν και το καλύτερο από πλευράς θεάματος, όμως από την άλλη σε τέτοια ματς αυτό που κοιτάς να κάνεις είναι να κρατήσεις το μηδέν και να σκοράρεις.

Το πρώτο η Εθνική μέσα στο Βίλνιους το κράτησε χωρίς κόπο, με τον Καρνέζη να χρειάζεται να επέμβει μόνο μια φορά και αυτή στο 24', όταν η μπάλα κόντραρε σε σουτ του Πάνκα, με τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού να διώχνει με δυσκολία.

Πριν όμως αυτό και συγκεκριμένα στο 20', το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Δεν χρειάστηκαν πολλά για να το πετύχει. Αρχικά μια ωραία σέντρα και μετά μια κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου που ήρθε στην πλάτη της άμυνας, έφταναν και περίσσευαν στην Εθνική για να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Πάνω-κάτω τα ίδια και στην επανάληψη

Παρότι αρχικά ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος σε σχέση με το πρώτο μέρος, η εικόνα στην επανάληψη ήταν πάνω-κάτω η ίδια. Η Εθνική ξεκίνησε με αλλαγή, καθώς ο Χολέμπας δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Τζαβέλλας, ενώ είχε γρήγορα δύο καλές φάσεις για να μπορέσει να κάνει το 2-0 και φτάσει πιο κοντά στο τρίποντο. Ωστόσο αρχικά ο Γκέκας στο 49΄μετά από εξαιρετική σέντρα του Καραγκούνη, νικήθηκε σε κεφαλιά-ψαράκι από τον Ζούμπα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα με τον τερματοφύλακας της Λιθουανίας να μπλοκάρει με δυσκολία.

Ανέβηκαν οι Λιθουανοί και κάρτες που τους θέτουν εκτός οι Σαμαράς και Σάλπι

Βλέποντας την Εθνική μετά το καλό ξεκίνημα να κάθεται πίσω, οι παίκτες της Λιθουανίας άρχισαν να βγαίνουν δειλά-δειλά στην επίθεση και στο 54' ο Τσεσνάουσκις νικήθηκε από τον Καρνέζη και στο 60' ο Ιβασκεβίτσιους έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο διάστημα αυτό οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς δέχθηκαν κίτρινες κάρτες και θα χάσουν τον επόμενο αγώνα που είναι με τον Λιχνεστάιν, κάτι που φυσικά δεν χάλασε κανέναν.

Δεν της στοίχισε το δοκάρι που έχασε...

Μέχρι το τέλος του αγώνα η Εθνική κατάφερε να κρατήσει με ευκολία το μηδέν και έφτασε μα ανάσα από το 0-2 στο 89' με τον Σαλπιγγίδη να στέλνει με... κεραυνό τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Λιθουανίας. Η ευκαιρία να τελειώσει το ματς δεν στοίχισε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πήρε μια ακόμα νίκη όπως αυτές που ξέρει να παίρνει με τέτοιες ομάδες και θα συνεχίσει την προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας, είτε απευθείας, είτε μέσω μπαράζ...

Man of the match: Ο αγώνας ήρθε με 1-0 και το γκολ το πέτυχε ο Χριστοδουλόπουλος και μάλιστα μόνο εύκολο δεν ήταν. Ε ο παίκτης της Μπολόνια κερδίζει επάξια τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Αδύναμος κρίκος: Τώρα το να πούμε πως η Λιθουανία ήταν αδύναμος κρίκος δεν θα λέγαμε και κάτι καινούργιο. Οι γηπεδούχοι με εξαίρεση δύο άντε τρεις στιγμές δεν φάνηκαν καθόλου και η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα.

Στο ύψος του: Προχώρησε σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Χριστοδουλόπουλο να βγαίνει στην πλατη της άμυνας, τον βρήκε εξαιρετικά και γι' αυτό ο Χολέμπας στάθηκε στο ύψος του.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Πορτογάλο Μπενκερέντσα, που πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια του.

Συνθέσεις ομάδων

Λιθουανία (Λάζλο Σάμπα): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικολιούνας (73' Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (87' Ελιόσους), Ματουλεβίτσιους (87' Ντ. Τσεσνάουσκις).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας (46' λ.τρ. Τζαβέλλας), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης, Κατσουράνης (85' Τζιόλης), Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Γκέκας (65' λ.τρ. Σαλπιγγίδης).

0 σχόλια: