Υπουργός Παιδείας: Τι θα κάνουμε στο νέο Λύκειο και πως θα γίνεται η εισαγωγή στις Στρατιωτικές σχολές


Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» και στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη, δήλωσε τα εξής:

Για το Λύκειο

«Υπάρχει το πόρισμα ενός πενταετούς Εθνικού Διαλόγου, όσον αφορά στο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο, πάνω στο οποίο ουσιαστικά χτίζουμε τις νέες αλλαγές. Συνεπώς, συζητάμε με τα κόμματα και με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να κατατεθεί το Νομοσχέδιο».

Για το Τεχνολογικό Λύκειο

«Το Τεχνολογικό Λύκειο θα το ενδυναμώσουμε. Γιατί η Τεχνολογική Εκπαίδευση είναι ένας πολύ σημαντικό άξονας της Εκπαίδευσης και πρέπει να ενισχυθεί, κυρίως μέσα από τη σύνδεσή της με την παραγωγή. Και εκεί έχουμε κάνει μια πολύ σημαντική προεργασία, αλλά αυτά θα τα δούμε μέσα στον Ιούνιο».

Για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

« Έχουμε κάνει μία μελέτη για την σύσταση ενός διαφορετικού πεδίου, που θα συμπεριλάβει όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Στόχος είναι από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, οι μαθητές να μπορούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές από ένα συγκεκριμένο πεδίο. Γιατί το σχέδιο αυτό, για ένα ξεχωριστό πεδίο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι για αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σ’ αυτή την επιλογή. Δηλαδή, να είναι συνειδητή η επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη φύση αυτών των λειτουργημάτων».

0 σχόλια: