Για ισόβια πάει ο Παπακωνσταντίνου


Έναν εκρηκτικό συνδυασμό ποινικών διατάξεων, που τον φέρνουν αντιμέτωπο ακόμα και με το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης, προκαλούν τα νέα στοιχεία που διαβίβασε το ΣΔΟΕ, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ειδικότερα, τα μέλη της προανακριτικής είχαν άτυπη σύσκεψη, λίγες ώρες μετά την παραλαβή της έκθεσης του ΣΔΟΕ, που δείχνει πως οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου –Ανδρέας Ρωσσώνης, Συμεών Σικιαρίδης, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου- αδυνατούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αξιολογήσουν το περιεχόμενό της και τις νομικές συνέπειες για τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία προβληματίζεται στο αν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ είναι ικανά να θέσουν σε εφαρμογή τον νόμο 1608/1950 «Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων δια τους καταχραστάς του Δημοσίου» ο οποίος θα λειτουργήσει επιβαρυντικά στα αδικήματα της νόθευσης και της απιστίας.

Να σημειωθεί ότι τα δύο αδικήματα επιφέρουν κάθειρξη έως 10 έτη, όπως όμως αναφέρουν έμπειροι νομικοί «με τον 1608/50 τα συγκεκριμένα αδικήματα μπορούν να προκαλέσουν ισόβια».

πηγή: koolnews

0 σχόλια: