Ξανά στα γήπεδα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με το νεφρό του πατέρα του!

Ο Γκαλέτι και ο πατέρας του. Ο τελευταίος ήταν δότης στην μεταμόσχευση νεφρού που του έγινε...

Η ιστορία του Γκαλέτι συγκλονίζει. Η μεγάλη του καριέρα, το σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά, που όπως αποκάλυψε ο ίδιος άρχισε να εμφανίζεται από το 1997 όταν ήπιε μια χαλασμένη σόδα (!), ο φόβος να σταματήσει το ποδόσφαιρο το 2010 και η απόφαση του πατέρα του ποδοσφαιριστή ( ο Ρούμπεν Οράσιο Γκαλέτιπαλιός δεξιός χάφ, όπως και ο Γκαλέτι) να γίνει δότης και να προσφέρει στο παιδί του τη χαρά, να έχει την ευκαιρία, να επιστρέψει στα γήπεδα.

«Ο πατέρας μου ήταν αθλητής και ο νεφρός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση.  Οι γιατροί μου είπαν πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, μπορώ να επιστρέψω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ανυπομονώ για την επέμβαση και θέλω να αγωνιστώ ξανά», είχε πει  ο Γκαλέτι, λίγο πριν την επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού που έγινε στην Αργεντινή, σε ειδική κλινική στις 2 Οκτωβρίου του 2012. «Οι γιατροί λένε ότι θα μπορέσω να παίξω ξανά», έλεγε πάντα γεμάτος θάρρος, ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής. Ενώ δήλωσε περήφανος για τη στάση του πατέρα του, λέγοντας ότι κι αυτός το ίδιο θα έκανε για τα παιδιά του, («Μου δίνουν κουράγιο οι κόρες μου» είχε πει) ενώ  σε κάθε ευκαιρία ευχαριστούσε όλους όσοι του έστελναν μηνύματα συμπαράστασης!

"Παίζω ποδόσφαιρο από τεσσάρων χρονών και θέλω με όλη μου την καρδιά να προσπαθήσω να επιστρέψω στους αγωνιστικός χώρους",  ήταν η μόνιμη φράση του  Γκαλέτι  από την πρώτη στιγμή που σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2010.Όσο για το μέλλον του μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού με δότη τον πατέρα του, ανέφερε: «Οι γιατροί με ενθαρρύνουν για να αγωνιστώ ξανά. Μου έδωσαν κίνητρο για την χειρουργική επέμβαση. Θα προσπαθήσω να επανέλθω», έλεγε συνεχώς και να που αυτό γίνεται τώρα.

Η ζημιά έγινε από χαλασμένη σόδα(!)

Στην αποκάλυψη ότι το πρόβλημα στο νεφρό προέκυψε το 1997 από μια χαλασμένη σόδα που είχε πιει  προέβη ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, μετά την μεταμόσχευση. Ο Αργεντινός πρώην άσος του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι η αιτία της περιπέτειας της υγείας που περνάει οφείλεται σε μια σόδα με μολυσμένο νερό όταν αγωνιζόταν με την U-20 της χώρας του.«Το 1997 βρισκόμουν με την εθνική ομάδα U-20 της Αργεντινής στο Μεξικό. Ήπιαμε σόδα με πάγο, όμως το νερό ήταν μολυσμένο. Ταλαιπωρήθηκα από ίωση ενώ με πονούσε έντονα ο λαιμός μου κάτι που κατέληξε σε νεφρική ανεπάρκεια», τόνισε ο Γκαλέτι.

«Τελευταίο παιχνίδι με 20 πίεση!»

«Αργότερα στον Ολυμπιακό για να αποφύγω τον κίνδυνο να υποστώ ρήξη νεφρού αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Με το που ολοκληρώθηκε το ματς, την επόμενη μέρα κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να ξαναπαίξω. Στο τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκα (απέναντι στη Λάρισα τον Ιανουάριο του 2010) είχα 20 πίεση κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε ο  πρώην άσος του Ολυμπιακού.

Έχει ξαναγίνει

Οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες Σον Έλιοτ και Αλόνζο Μούρνινγκ υποβλήθηκαν κι εκείνοι σε μεταμόσχευση νεφρού και κατάφεραν να ξαναπαίξουν στο NBA.

0 σχόλια: