Βρήκε τη χαμένη οικογένειά του μέσω Facebook

Βρήκε τη χαμένη οικογένειά του μέσω Facebook 
Χρειάστηκαν 21 χρόνια και η ίδρυση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου για να σμίξουν και πάλι


Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 20 χρόνια. Ο Don Gibson, αεροπόρος των ΗΠΑ γνώρισε την Chrisse στην Αγγλία όπου και παντρεύτηκαν το 1989, λίγο πριν τη γέννηση του γιου τους, Craig.

Σύμφωνα με την Chrisse, o Don έπρεπε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Τέξας για να ολοκληρώσει τη θητεία του στην αεροπορία, η Chrisse όμως έχοντας δυο παιδιά από προηγούμενο γάμο της δεν ήθελε να τα αφήσει πίσω. Έτσι το ζευγάρι χώρισε και σιγά-σιγά έχασαν την επαφή μεταξύ τους.

Μέχρι ο γιος τους να μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορεί να αναζητήσει τον πατέρα του, ο Don είχε μετακομίσει από το Τέξας στο Όρεγκον. Για χρόνια, πατέρας και γιος αναζητούσαν ο ένας τον άλλον, μάλιστα ο Don είχε ζητήσει και τη βοήθεια ενός ιδιωτικού ερευνητή μέσω της Scotland Yard, ενώ είχε χρησιμοποιήσει και πλήθος εταιριών αναζήτησης.



Από την πλευρά του ο Craig χρησιμοποιούσε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης από πολύ μικρή ηλικία προκειμένου να βρει τον πατέρα του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όλα άλλαξαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Don έφτιαξε λογαριασμό στο Facebook και μέσω του ετεροθαλή αδερφού του Craig βρήκε το γιο του! Το πρώτο μήνυμα που του έστειλε ήταν το εξής:

«Ξέρεις ποιος είμαι; Θέλεις να μάθεις; Ρώτησέ με ό,τι θέλεις. Χαιρέτησε και τη μητέρα σου. Σας σκέφτομαι συχνά. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ελπίζω να ακούσω νέα σας σύντομα».

Πατέρας και γιος μίλησαν στο Skype στις 16 Ιουνίου, παραμονές της Ημέρας του Πατέρα. Η οικογένεια τώρα σκοπεύει να ξανασμίξει τον Οκτώβριο, στα 23α γενέθλια του Craig, όταν ο Don μετακομίσει πίσω στην Αγγλία. Η Chrisse και ο Don μάλιστα σκέφτονται να ξαναπαντρευτούν.

«Ευχαριστώ τη μοντέρνα τεχνολογία γιατί χωρίς αυτή δεν θα ήμασταν εδώ» δήλωσε ο Don Gibson στη βρετανική Mirror.

Μάλιστα αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα όπου η τεχνολογία βοήθησε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους. Πριν από λίγους μήνες ο Saroo Brierley είχε χρησιμοποιήσει το Google Earth προκειμένου να βρει το πατρικό του σπίτι. Ο νεαρός από την Καλκούτα είχε χαθεί σε ένα ταξίδι με τρένο στην ηλικία των πέντε ετών και τελικά κατέληξε σε ορφανοτροφείο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, χωρίς να θυμάται που έμενε πριν το ταξίδι αλλά γνωρίζοντας τη διάρκεια του ταξιδιού, χρησιμοποίησε το Google Earth και βρήκε την πόλη του. Ζητώντας πληροφορίες κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να βρει τη μητέρα του.

Τέτοιες ιστορίες εξελίσσονται σε καθημερινή βάση, ασχέτως με το αν δεν γίνονται ευρέως γνωστές. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη του διαδικτύου, μπορεί οι περισσότεροι να το χρησιμοποιούμε για διασκέδαση, σε κάποιους όμως μπορεί να αλλάξει την ζωή.

0 σχόλια: