Προβάδισμα στη Μέρκελ δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στη Μέρκελ δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται σε πρόθεση ψήφου

Ήσυχη φαίνεται ότι θα κάνει τις διακοπές της φέτος η Άγκελα Μέρκελ, καθώς δημοσκοπήσεις την φέρνουν να έχει προβάδισμα σε πρόθεση ψήφου.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Καγκελαρίου της Γερμανίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας γνώμης που διενεργήθηκε από την εταιρεία Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας «Βild am Sonntag», κερδίζουν μια μονάδα από την περασμένη εβδομάδα και φθάνουν το 35%, αυξάνοντας την διαφορά τους από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι παραμένουν στο 29%.

Ένας συνασπισμός ωστόσο Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων εξακολουθεί να προηγείται ενός ενδεχόμενου συνασπισμού CDU με Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), καθώς οι τελευταίοι εξασφαλίζουν 5%, ενώ οι Πράσινοι μένουν στο 13%. Το κόμμα των Πειρατών μειώνει τα ποσοστά του κατά μια μονάδα στο 8% και ακολουθεί η Αριστερά, η οποία χάνει επίσης μια μονάδα και βρίσκεται στο 6%.

Σε ερώτηση σχετικώς με το ποιοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης θα έπρεπε να παραμείνουν στις θέσεις τους, πρώτος είναι ο υπουργός 'Αμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υπουργός Εσωτερικών, προερχόμενος από τους Χριστιανοκοινωνιστές, Χανς Πέτερ Φρίντριχ. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι υπουργοί της FDP, με χειρότερη επίδοση αυτή του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και δεύτερη αυτή του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Σημειώνεται ότι οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

0 σχόλια: