Κλειδί η μεταγραφή αμυντικού χαφ

Κλειδί η μεταγραφή αμυντικού χαφΟλοκληρώνεται και η μεταγραφή Γκρέκο στον Ολυμπιακό

Αν είναι μία φορά χρήσιμος στον Ολυμπιακό ο Αριέλ Ιμπαγάσα, πόσες είναι ο Πάμπλο Ορμπάιθ ή κάποιον σαν κι αυτόν;

Εννοείται, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, κι ο Ζαρντίμ ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι τύπου αμυντικό χαφ χρειάζεται η ομάδα του. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να βγει η χρονιά με καθαρόαιμο αμυντικό χαφ τον Φρανσουά Μοδέστο. Ούτε τα πόδια, ούτε η ταχύτητα του 34χρονου επαρκούν για να βγει πέρα μία τόσο επίπονη δουλειά.

Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε εκπληκτικό δεύτερο γύρο παίζοντας ως εσωτερικός χαφ στο 4-3-3 του Βαλβέρδε. Θα είναι κρίμα να αλλάξει θέση όταν έχει λύσει πλήρως και ολοσχερώς το πρόβλημα σε μια άλλη.

Ο Λιούμπομιρ Φέισα έχει προσόντα ικανά να τον μονιμοποιήσουν ακόμη και στην εθνική Σερβίας. Έχει όμως «ανοικτά» δύο ζητήματα:
-συνεχείς τραυματισμούς που δεν του επιτρέπουν να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

-είναι κάτι ανάμεσα σε «soft» εξάρι και δημιουργικό οχτάρι. Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να προσφέρει αγωνιστικά χωρίς έναν κλασικό αμυντικό χαφ που θα οργώνει το χώρο μπροστά από τους σέντερ μπακ.

Ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν προχωρά αυτές τις μέρες στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γκρέκο από τη Ρόμα. Πρόκειται για έναν 26χρονο εσωτερικό χαφ με οργανωτικές αρετές που σίγουρα έχει ανάγκη τη διάκριση. Πόσοι θυμάστε τον Μαρέσκα; Ο Γκρέκο είναι πολύ πιο γρήγορος, αλλά λιγότερο τεχνίτης. Αν γίνει βασικός στο 4-3-3, τότε αφήνει στον πάγκο τον Ιμπαγάσα, τον Σουμπίνιο και τον Τάτο. Στο ίδιο σύστημα ένα πρόβλημα συμμετοχής στην ενδεκάδα θα έχει και ο Φουστέρ. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε.

Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουν έναν πληθωρισμό στις θέσεις των λεγόμενων δημιουργικών χαφ και μια τρανταχτή λειψανδρία στις θέσεις των αμυντικών χαφ.
Αν ο κόουτς Ζαρντίμ έχει ενημερωθεί πως η διοίκηση είναι διατεθειμένη να ρίξει πολλά λεφτά για μια μεταγραφή, τότε το πορτοφόλι θα πρέπει να ανοίξει για τον αμυντικό χαφ. Θα κυκλοφορήσουν ελεύθεροι τέτοιοι χαφ τον Αύγουστο, με την προσδοκία μάλιστα να παίξουν στο Champions League.

Πηγή: sport-fm.gr

0 σχόλια: