Υπό έλεγχο οι μεγάλες πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Υπό έλεγχο οι μεγάλες πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Μία πυροσβέστης σκοτώθηκε σε τροχαίο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πορτογαλίας κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έκαιγε επί τρεις μέρες στα νότια της χώρας. Ωστόσο, μία γυναίκα πυροσβέστης έχασε τη ζωή της, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε, ανατράπηκε. Ακόμη έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και 12 σπίτια καταστράφηκαν. 

Οι πυρκαγιές που πλήττουν αυτές της ημέρες την Πορτογαλία, προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, αλλά η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στο νησί Μαδέρα, που επλήγη ιδιαίτερα.

Πυρκαγιά η οποία μαινόταν από την Τετάρτη στις κοινότητες Ταβίρα και Σάο Μπράις ντε Αλπορτέλ, στο νότιο τμήμα της χώρας, κηρύχθηκε «υπό έλεγχο» από την πολιτική προστασία, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι φλόγες διέτρεξαν τα βουνά πάνω από την παράκτια τουριστική περιοχή της Αλγκάρβε.

Για να τις περιορίσουν, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρειάστηκε να κινητοποιήσουν περισσότερους από χίλιους πυροσβέστες, περίπου 230 οχήματα, επτά ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, τα δύο από τα οποία παραχωρήθηκαν από τη γειτονική Ισπανία.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι θα έστελνε την Κυριακή ένα αεροσκάφος για να λάβει μέρος στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

0 σχόλια: