Το ρολόι μετρά αντίστροφα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το ρολόι μετρά αντίστροφα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών ΑγώνωνΦωτογραφίες από τις προετοιμασίες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου

Η αντίστροφη μέτρηση έχε αρχίσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καθώς σε λίγες ημέρες όλα τα βλέμμα θα στραφούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας για την τελετή έναρξης. Με το κόστος της να φτάνει σχεδόν τα 35 εκατομμύρια ευρώ περιβάλλεται με μυστικότητα ώστε η βραδιά της 27ης Ιουλίου να είναι για τους θεατές και τους τηλεθεατές μία αποκάλυψη.

Εκτιμάται πως ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την τελετή που υλοποιείται με επικεφαλής τον σκηνοθέτη του «Slumdog Millionaire» Danny Boyle.

Οι προετοιμασίες κορυφώνονται όσο η μεγάλη μέρα πλησιάζει και το Στάδιο μεταμορφώνεται σε τοπίο από τη βρετανική ύπαιθρο με αγροικίες και τροχό εξόρυξης.
Ο φακός «συνέλαβε» τους συμμετέχοντες με κοστούμια της βικτωριανής εποχής.

Στο στάδιο αναμένονται την επόμενη Παρασκευή 80.000 θεατές, 16.000 αθλητές, 10.000 συμμετέχοντες, 70… πρόβατα, 12 άλογα, δέκα κότες, τρεις αγελάδες, σκύλοι και γίδες!
Σήμερα αποκαλύφθηκε πως οι έλεγχοι ασφαλείας οδήγησαν σε περιορισμό της διάρκειας της Τελετής Έναρξης κατά μισή ώρα. Ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 00:30, τελικά το τέλος της αναμένεται στα μεσάνυχτα.

Η ανησυχία σχετικά και με την εκδήλωση τρομοκρατικού χτυπήματος έκανε τους διοργανωτές να ζητήσουν περισσότερο χρόνο ώστε να βγει με ασφάλεια το πλήθος των θεατών, σύμφωνα με μία πηγή. Κάποιες σκηνές έγιναν συντομότερες κι ένα σόου με ποδήλατο αφαιρέθηκε τελείως από το πρόγραμμα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Σύμφωνα πάντως με εκπρόσωπο των Αγώνων η απόφαση για ολοκλήρωση της τελετής μισή ώρα νωρίτερα συνδέεται με την ανάγκη να προλάβουν οι θεατές της δημόσιες συγκοινωνίες και όχι με διαδικασίες ασφάλειας.

Στην τελετή θα συμπεριληφθεί αγώνας κρίκετ, άλογα να τραβούν ένα άροτρο και πάπιες να πλατσουρίζουν σε μία λίμνη. Θα υπάρχει ακόμα κι ένα τεχνητό σύννεφο για να… βρέξει, δημιουργώντας το τυπικό σκηνικό του βρετανικού καιρού.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο







Το βίντεο εδώ

0 σχόλια: