Oμογενείς N.Υόρκης: «Το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Δεν ψηφίζουμε κανένα!»

Mόλις ένας στους εκατό Έλληνες της Αμερικής θα έρθουν στη χώρα μας αυτές τις μέρες, για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, όπως αποκαλύπτει έρευνα του συνάδελφου Α. Στεφανόπουλου και του Greek American News Agency…

Ποια είναι η αιτία; Η πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών δηλώνουν όχι μόνο απογοητευμένοι από την κατάσταση και τα κόμματα στην Ελλάδα, αλλά και οργισμένοι.

«Δεν θα βγει κανένας! Πάλι τα ίδια θα έχουμε. Πως είναι δυνατόν αυτοί όλοι τους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την μαύρη μοίρα να έχουν το θράσος να ζητούν να τους ξανά εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Αλλά ευθύνεται και ο Έλληνας γιατί μέχρι τώρα ψήφιζε με γνώμονα το ρουσφέτι και όχι το μέλλον της πατρίδας. Έχουν ευθύνη όλοι τους», δηλώνει χαρακτηριστικά ομογενής.

Η κύρια ενημέρωση μάλιστα των ομογενών δεν προέρχεται από την τηλεόραση, αλλά από το διαδίκτυο. Οι περισσότεροι εξ αυτών, επιρρίπτουν τις ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και ζητούν από τους ψηφοφόρους να τα καταψηφίσουν. Ευθύνες επιρρίπτουν όμως και στους δημοσιογράφους και τα media της χώρας, τους εκδότες και τους διαπλεκόμενους στα παιχνίδια εξουσίας.

Μπορεί να βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο η ανησυχία τους για την επόμενη μέρα του τόπου και για το μέλλον του πολιτικού συστήματος, τους κάνει να παρακινούν τους συμπατριώτες τους να πάνε να ασκήσουν κανονικά τα εκλογικά τους δικαιώματα.

«Ο θυμός δεν θα οδηγήσει πουθενά. Ούτε άκρα δεξιά ούτε άκρα αριστερά», αναφέρει ένας άλλος ομογενής στην Αστόρια, για να προσθέσει ένας ακόμα: «Να θυμηθούν τα μεγάλα και παχιά λόγια αυτών που  κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 38 χρόνια και έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση».

Σχεδόν η πλειοψηφία των ομογενών που τοποθετήθηκαν πάνω στο φλέγον ζήτημα των εκλογών, τάσσονται υπέρ της πατρίδας τους, κατακεραυνώνουν το ρουσφέτι και τα προσωπικά συμφέροντα, και κατηγορούν τους πολιτικούς όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων για την οικονομική κρίση.

«Θα ψηφίσουμε εκείνους που μας έκαναν άνεργους ή που δέχτηκαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Βουλγαρία; Μήπως θα ψηφίσουμε όλους εκείνους που, χωρίς καν να διαβάσουν, υπέγραψαν την καταδίκη 2 γενιών Ελλήνων και επέτρεψαν την επιβολή κατοχικού καθεστώτος στην Ελλάδα;», διερωτώνται εύλογα, καλώντας τους Έλληνες να ψηφίσουν με σύνεση και πολιτική ευθύνη.

Παρακολουθήστε την έρευνα γνώμης που πραγματοποίησε το Greek Amrican News Agency στο παρακάτω βίντεο.

0 σχόλια: