Η Ένωση Φυσικών καταγγέλλει λάθος διατύπωση σε θέμα - Αναστάτωση για τις πανελλήνιες

Με παρατράγουδα συνεχίστηκαν εχθές (25/05) οι πανελλαδικές εξετάσεις και συγκεκριμένα πρόβλημα δημιουργήθηκε με τα θέματα στη Φυσική…

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών παρενέβη ζητώντας μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν οι εξεταστές στη διόρθωση των γραπτών.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως ένα θέμα που έπιανε 25 μονάδες ήταν διατυπωμένο λάθος ενώ τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως τονίζεται να μην  επαρκεί η χρονική διάρκεια των τριών ωρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν εντός διδαχθείσας ύλης.

Το θέμα  Γ 4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η  κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον.

Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να  επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα. Καλούμε τους συναδέλφους βαθμολογητές μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών."

tromaktiko

0 σχόλια: