Αβέρκιος Γαϊτανής: Η αλήθεια για το δήθεν οικολογικό έγκλημα της εταιρείας S & B

image001Λαμβάνοντας αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση για τη λειτουργία σελίδας στο κοινωνικό δίκτυο facebook, που αφορά το δήθεν οικολογικό έγκλημα της εταιρείας S & B στη…

Μήλο, σαν κάτοικος, οικογενειάρχης, επιχειρηματίας αλλά και παράγοντας του νησιού, νιώθω βαρύτατα προσβεβλημένος καθώς αισθάνομαι για μια ακόμα φορά πως ο τόπος μου βιάζεται από αυτόκλητους σωτήρες με αμφιλεγόμενα κίνητρα που κόντρα στην βούληση μας θέλουν να επιβάλλουν τον δικό τους ξενόφερτο τρόπο σκέψης και λειτουργίας.

Υπερασπιζόμενος το αναφαίρετο δικαίωμα των Μηλιών να διαχειριστούν τον τόπο τους όπως αυτοί νομίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς την παρέμβαση κάποιων ελάχιστων εκτός Μήλου και ακόμα ολιγότερων εντός, που μεθοδεύουν τις κινήσεις τους με ψευδολογίες, πολιτικές επιρροές και δικαστικές αλχημείες, και βέβαιος πως εκφράζω την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μου, σας λέω: ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Επί σειρά ετών διασύρετε την πατρίδα μας με ανακρίβειες, ψεύδη και μεθοδεύσεις. Ποτέ δεν προσήλθατε σ' ένα διάλογο με μας και τους εκπροσώπους μας για να βοηθήσετε εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Διογκώσατε υπαρκτά προβλήματα  με τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετηθούν οι δικοί σας στόχοι και δεν λάβατε υπόψη σας τις δικές μας απόψεις και θέσεις.
Χρησιμοποιήσατε τη δυνατότητα παρέμβασης σας στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και όπου αλλού, για να στήσετε ένα σενάριο δυσφήμισης της Μήλου που το νησί μας θα το πληρώσει πανάκριβα στο παρόν και το μέλλον. Η συνέχιση αυτών των πρακτικών αποδεικνύει πως ουδόλως σας ενδιαφέρει το γεγονός πως εμείς και μόνο εμείς έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το πως θέλουμε να ζήσουμε στον ίδιο μας τον τόπο.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ και σαν τέτοιους πρέπει να σας αντιμετωπίσουμε από δω και μπρος.Η εξορυκτική δραστηριότητα στο νησί αποτελεί ένα τρόπο ζωής και επιβίωσης εδώ και αιώνες, και είναι δική μας ευθύνη να συμβιώσουμε μ' αυτήν, ελέγχοντας και ισορροπώντας, απαγορεύοντας και παραχωρώντας. Χωρίς να παραγνωρίζω την αναμφισβήτητη περιβαλλοντική επιβάρυνση της δραστηριότητας αυτής, χαρακτηρίζω σαν εντελώς συκοφαντικό για τη Μήλο τον χαρακτηρισμό της "οικολογικής καταστροφής" καθώς καμιά καταστροφή δεν έχει γίνει με την τεχνητή διάθεση σε στεριά και θάλασσα ενός υλικού που με φυσικό τρόπο αποτελεί σε ποσότητα και μέχρι 100% τα βουνά και τις αμμουδιές πολλών περιοχών.

Αντί να ενωθείτε μαζί μας για ένα καλύτερο έλεγχο των δραστηριοτήτων και περιορισμό των επιβαρύνσεων της εξόρυξης, επιδοθήκατε σε μια ξένη για μας διαμάχη που στην αρένα της, με σας ως κατακτητές Καίσαρες, έχει δυστυχώς εμάς τους Μηλιούς σαν θύματα των λεόντων.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΛΟΣ, μπορεί και θέλει μόνη της να λύνει τα προβλήματά τηςΆγνωστοι και αυτόκλητοι σωτήρες, εσείς που με προμετωπίδα κάποιους ελάχιστους κατοίκους που σας ακολούθησαν , σας προκαλώ να αλλάξετε την τακτική σας και να σταματήσετε τις δικαστικές διαδικασίες σε άλλους τόπους.

Σας προσκαλώ να συμμετέχετε σε μια λαϊκή δικαστική γιορτή που θα στήσουμε όλοι οι Μηλιοί εδώ για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια και να σταματήσει άμεσα ο διασυρμός μας. Ελάτε εδώ σε μας για να επικαλεσθείτε τα όσα ψευδώς υποστηρίζετε σε όσους αγνοούν την αλήθεια. Ελάτε εδώ σε μας για να αποδείξετε πόσο αγνά αγαπάτε το νησί.

Παρακαλώ τον Δήμαρχο Μήλου να οργανώσει μια παμμηλιακή συνάντηση με σας προσκεκλημένους, για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο θέατρο του παραλόγου που έχετε σκηνοθετήσει.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ Η ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΙΩΠΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Αβέρκιος Γαϊτανής
Δημοτικός Σύμβουλος

0 σχόλια: