Βενιζέλος: Η χώρα δεν χρωστά την πρωθυπουργία στον Σαμαρά

Βενιζέλος: Η χώρα δεν χρωστά την πρωθυπουργία στον Σαμαρά

«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακές και θα πρέπει η Ελλάδα να ξημερώσει όρθια και σταθερή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελος Βενιζέλος…

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί και ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι ακόμα υπαρκτός, καθώς -όπως είπε- «η Ευρώπη δεν αποφασίζει ορθολογιστικά».

Επικαλούμενος τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, υπογράμμισε την ανάγκη να πάμε σε εθνική συμφωνία.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι ήταν κρυμμένος στις διαπραγματεύσεις με τους ξένους.

«Η χώρα δε χρωστά την πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά και η εκβιαστική πρωθυπουργία δεν είναι λύση», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος την περίοδο 2004 – 2009.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι θα ζητήσει προσαρμογή σε τρία και δύο χρόνια, χωρίς καμία νέα φορολογική επιβάρυνση και χωρίς οριζόντια περικοπή και συντάξεων.

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άργησε να πάρει μέτρα και ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ.

Τόνισε ότι λέει ψέματα όποιος μιλά για φορολογικές ελαφρύνσεις τώρα και κάλεσε τα άλλα κόμματα που εισηγούνται τον «τυφλό δρόμο» να εγγυηθούν την καταβολή των συντάξεων.

0 σχόλια: