Έχασε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος σε προημιτελική ή ημιτελικά απ' το 2005, μέχρι που βρέθηκε στη Ρόδο, όπου ο αξιοζήλευτος Κολοσσός τον ανάγκασε σε ήττα (73-68) και γιόρτασε στο «Βενετόκλειο»!

To άνετο 2-0 έστειλε τον Παναθηναϊκό στη Ρόδο με το μυαλό στην τελική φάση όχι της Α1, αλλά της Ευρωλίγκας, βοηθώντας τον αξιόμαχο Κολοσσό να γιορτάσει (73-68 και 2-1)!

Πλέον η ημιτελική σειρά θα έχει και συνέχεια (30/4, 19:00/ΕΤ1), επίσης στο «Βενετόκλειο»…

Αυτό που δεν έχει συνέχεια είναι το σερί του Παναθηναϊκού, που σταμάτησε στο 33-0, έπειτα την ήττα για το 2-2 στην οποία τον είχε υποχρεώσει ο Πανιώνιος στη φάση των «4» των playoffs του 2004-05!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Βασίλης Φραγκιάς αστειεύτηκε στη συνεντεύξη Τύπου της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ, όταν ζήτησε απ' τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να χάσει μία αναμέτρηση. Τόσο για να κερδίσει ο Κολοσσός Ρόδου σε εισιτήρια, όσο κι ο Παναθηναϊκός σε... ήλιο. Το πάθος των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την αστοχία και τις πολλές δοκιμές του «Ζοτς» έκαναν το... αστείο του Έλληνα προπονητή πραγματικότητα.

MVP: Ο Νίκος Λιακόπουλος έκανε εξαιρετική εμφάνιση και με προσωπικές ενέργειες μίλησε στις κρίσιμες στιγμές. Η διαφορά για την ομάδα του θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν δεν έκανε δύο φορές από 1/2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά το 73-68 δεν χάλασε κανέναν.

ΑΦΑΝΤΟI: Ο Νικ Καλάθης έπασχε σε οργάνωση κι εκτέλεση κι ήταν αρνητικός σχεδόν σε κάθε ενέργειά του. Ο ομογενής γκαρντ δεν είχε ρυθμό και παρέσυρε σε μεγάλο μέρος και τους υπολοίπους, αν κι ούτε ο Κώστας Τσαρτσαρής ήθελε... βοήθεια επ' αυτού.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Στο -1'24'' και με το σκορ στο 65-66 ο Δημήτρης Διαμαντίδης προσπάθησε να περάσει τη μπάλα στον Κώστα Τσαρτσαρή, αλλά παρενεβλήθη ο Γιάννης Γεωργαλής. Οι διαιτητές δεν είδαν αυτό που δεν φαινόταν καθαρά και στο replay, δηλαδή ότι η μπάλα ήταν για τον Παναθηναϊκό, δίνοντας επίθεση στον Κολοσσό Ρόδου. Αμέσως μετά ο Νίκος Λιακόπουλος με παλικαρίσιο lay up απέναντι στον «Τσάρτσα» έκανε το 67-66, για να ακολουθήσει άστοχο σουτ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στα -31'' ο Μάρκους Χάτεν εκτέλεσε απ' την κορυφή του τριπόντου για το 70-66 και πήρε τη σκούπα απ' τα χέρια των αντιπάλων του.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: To «Bενετόκλειο» δε θα μπορούσε να μη σφίζει από ζωή. Περισσότεροι από 1.200 θεατές, ανάμεσά τους κι αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού, είδαν από κοντά μία εξαιρετική αναμέτρηση, που είχε νικητή τον Κολοσσό Ρόδου, όπως ακριβώς το εύχονταν στο «νησί των Ιπποτών». Θα έχουν και νέα ευκαιρία να γιορτάσουν ακόμη κι αν ηττηθούν!

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 50-52, 73-68

www.gazzetta.gr

0 σχόλια: