«Γέφυρα» Θεσσαλονίκης-Σμύρνης από αέρα και θάλασσα!

Τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης δια αέρος και θαλάσσης πρότεινε σε αντιπροσωπεία της ΔΕΘ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς  σε συνάντησή τους στην τουρκική πόλη.

Ο κ.Ντεμιρτάς  είπε στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να γίνουν δρομολόγια φέρυ μπωτ και να μοιραστούν-αν προκύψει -την ζημία. Με τον καιρό θα αρχίσουμε να κερδίζουμε χρήματα, πρόσθεσε. H Σαμπάχ ( έκδοση Σμύρνης) στην πρώτη σελίδας γράφει ότι είπε στην  ελληνική αντιπροσωπεία:« Αν επιθυμείτε να βγείτε από την κρίση, εναγκαλιστείτε την Τουρκία, την Σμύρνη με τέσσερα χέρια»…

Στην συνέχεια του δημοσιεύματος  γράφει ότι ο κ. Ντεμιρτάς δέχθηκε αρμοδίους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκαν την Σμύρνη, οι οποίοι είπαν πως θα προβούν σε επαφές στην Σμύρνη μεταξύ 29 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου.

Οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες ζήτησαν, όπως αναφέρεται, υποστήριξη από την Σμύρνη για την έξοδο από την κρίση . Ο Γενικός Δ/ντης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Ποζρικίδης  και ο Διευθύνων Σύμβουλος  κ.Αναστάσιος Τζήκας είπαν ότι θα πάνε στην Σμύρνη με μια ομάδα επιχειρηματιών και θα έχουν επαφές με τις εταιρείες.
Ο κ Ντεμιρτάς είπε ότι σχεδιάζει την πραγματοποίηση μιας συνόδου  στην Σμύρνη μετά τις εκλογές και τόνισε ότι προβλέπουν στην εν λόγω συνάντηση κορυφής να λάβουν μέρος οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών , οι Υπουργοί Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Τουρισμού  κ.α .

0 σχόλια: