Το δίλημμα του Βενιζέλου για τις εκλογές

Το δίλημμα του Βενιζέλου για τις εκλογέςΤο δίλημμα των εκλογών επιχείρησε να θέσει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής συνέδεσε το αποτέλεσμα της κάλπης με την τύχη που θα έχουν οι έως τώρα τιτάνιες θυσίες του ελληνικού λαού…

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος είπε πως «Πρέπει να δούμε πώς δεν θα χαραμίσουμε το τεράστιο κεφάλαιο που έχουν δημιουργήσει οι θυσίες του ελληνικού λαού στο βωμό μίας μυωπικής μικροπολιτικής προσέγγισης που τείνει να κυριαρχήσει και να γίνει απειλή στο δρόμο προς τις εκλογές» και επισήμανε πως «Πρέπει όλοι να μιλήσουμε ευθύτητα, να πουν στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει και πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε μία αυτόνομη Ελλάδα, αυτό είναι ο σύγχρονος πατριωτισμός».

Παράλληλα, επιτέθηκε εμμέσως στη ΝΔ σημειώνοντας ότι «αν κάποιοι είναι περιχαρακωμένοι στα στενά όρια του κομματικού πατριωτισμού και αρέσκονται να κοιτούν τους δικούς τους ανεμόμυλους, εμείς τους κοιτάμε με συμπάθεια και τους κάνουμε έκκληση να συνέλθουν και να αντιληφθούν ποια είναι η κατάσταση του κόσμου» ενώ τόνισε ότι το τρίπτυχο που ζητά ο έλληνας πολίτης είναι «ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη» εξηγώντας «Ασφάλεια απέναντι στο έγκλημα, οικονομική ασφάλεια και κοινωνική ασφάλεια, σταθερότητα να μπορείς να ξαναποκτήσεις ελπίδα και ανάπτυξη».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ως την μόνη «υπεύθυνη ρεαλιστική στρατηγική», ενώ τόνισε ότι η ψήφος του έλληνα πολίτη στις εθνικές εκλογές δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στην ΕΕ όπου, όπως είπε, «πρέπει να αλλάξουν οι συντηρητικοί πολιτικοί συσχετισμοί».

Πηγή

0 σχόλια: