Τα προβλήματα του Ολυμπιακού εχτές…

Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr" και αναλύει τον άδοξο αποκλεισμό του Θρύλου από το Europa League. Το ρίσκο Βαλβέρδε, η ατυχία στο πρώτο μισάωρο και τα δύο τραγικά λάθη του Μέγιερι...

Ενώ υποστηρίζει πως...

«Δεν φταίνε οι τραυματισμοί»!

Αναλυτικά:

• Καταρχήν, πρέπει να πω ότι έκανε εγκλήματα ο Μέγερι σε αυτό το ματς. Και στα 2 γκολ έχει μεγάλη ευθύνη. Μάλιστα πριν φάει το 2ο γκολ, του είχε περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια ο αντίπαλος και το έσωσε πάνω στη γραμμή ο Τοροσίδης. Από εκεί ήρθε το κόρνερ όπου έκανε τη γκάφα ο Μέγερι και φάγαμε το δεύτερο. Η δε αντίδρασή του στο πρώτο γκολ ήταν ερασιτεχνική. Χτύπησε η μπάλα στο χέρι του και την έδωσε «πιάτο» στον αντίπαλο μπροστά στην εστία. Και μην μου πει κανείς για το πέναλτι, ήταν φιάσκο το χτύπημα, άψυχο, πήγε πάνω του η μπάλα.

• Από εκεί και πέρα, κατά τη δική μου γνώμη ο Ολυμπιακός πλήρωσε αυτό που έχω επισημάνει και πέρσι και φέτος. Το ξέφρενο πρέσινγκ του πρώτου μισάωρου δεν το κάνει καμία ομάδα στην Ευρώπη! Βλέπω ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τέτοιο πρέσινγκ έξω φρενών δεν το κάνει κανένας. Δεν είναι σωστή διαχείριση αυτή. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αντέχει, και ειδικά οι ελληνικές ομάδες με το εύκολο πρωτάθλημα που έχουν, δεν αντέχουν. Ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο πάντα πέφτει, δεν έχει κουράγια.

• Το πρώτο 20λεπτο του Ολυμπιακού ήταν καταπληκτικό. Δώσε μου μάτια να το βλέπω ήταν. Συγκλονιστικό 20λεπτο. Είχε το γκολ, είχε 2 δοκάρια, είχε 2 μεγάλες ευκαιρίες με τον Φουστέρ και τον Τζιμπούρ. Όμως αυτά μπορούν να αποδειχθούνε τρίχες! Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα 20λεπτο, ούτε ένα 30λεπτο, ούτε ένα ημίχρονο. Το ποδόσφαιρο λήγει όταν ακουστεί η σφυρίχτρα του διαιτητή μετά το ’90.

• Καμία ομάδα στον κόσμο, ούτε η Ρεάλ, ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Τσέλσι που πέρασε τη Νάπολη, ούτε η Αθλέτικ Μπιλμπάο που μου αρέσει πολύ, δεν παίζει έξω φρενών στο πρώτο μισάωρο και μετά να πέφτει τόσο. Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα βρίσκει εύκολους αντιπάλους, τους λιώνει στο πρώτο μισάωρο και μετά έχει την πολυτέλεια να ρίχνει το ρυθμό. Η Μέταλιστ όμως δεν είναι ελληνική ομάδα. Έτσι πήγαμε να την πάθουμε και από την Ρούμπιν στο Καραϊσκάκη, πάλι μας είχε ανέβει πολλά μέτρα στο β’ ημίχρονο, αλλά είχαμε σε τρομερή μέρα τον Κάρολ.

• Ο Ολυμπιακός είχε μία στρατηγική απ’ τον προπονητή που δεν του βγήκε. Η στρατηγική ήταν «θα μπούμε μέσα και θα τους πατήσουμε, θα βάλουμε 2 γκολ και θα καθαρίσουμε το ματς». Ξέφρενο πρέσινγκ στο πρώτο μισάωρο, έβλεπα 2 και 3 παίκτες του Ολυμπιακού να τρέχουν σίφουνες να κόψουν την πάσα μεταξύ των τεχνιτών παικτών της Μέταλιστ, κι έλεγα «μωρέ μπράβο, θα αντέξουν όμως»;

• Κάποιοι βρίζουν τον Τζιμπούρ. Έχετε δει στο γήπεδο τι τρέξιμο ρίχνει μεταξύ των αντίπαλων σέντερ μπακ να κάνει πρέσινγκ; Τα έφτυσε ο Τζιμπούρ. Καθόλου φρέσκος δεν ήταν. Ο επιθετικός πρέπει να έχει κουράγια. Τα έφτυσε γενικώς ο Ολυμπιακός. Ορισμένοι λένε ότι φταίνε οι τραυματισμοί Ιμπαγάσα και Μανιάτη. Εγώ θα σας πω ότι από την κούραση ήρθαν οι τραυματισμοί. Θα σας πω επίσης ότι δεν είναι οι τραυματισμοί ο λόγος αποκλεισμού. Το είπε και ο Βαλβέρδε στις δηλώσεις του ότι με τίποτα, με καμία δύναμη δεν φταίνε οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα και Μανιάτη για τον αποκλεισμό. Και έτσι είναι. Από το ’50 0 Ολυμπιακός είχε αρχίσει να παραδίδει μέτρα στη Μέταλιστ και αυτή όλο ανέβαινε, έβγαινε κατά κύματα.

• Αυτός ο Μακούν όμως, το έχω πει πολλές φορές, δεν μου γεμίζει το μάτι…

• Και απορώ που δεν έκανε αλλαγή τον Φουστέρ έγκαιρα να βάλει τον φορμαρισμένο Αμπντούν. Δεν υπήρχε στο γήπεδο Φουστέρ σε αυτό το ματς.

• Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε, πήγε να τη σκοτώσει τη Μέταλιστ από το πρώτο μισάωρο αλλά δεν του βγήκε, ήταν άτυχος, έχασε τις ευκαιρίες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα γκολ δεν είναι σίγουρο ότι θα μπουν. Μετά όμως τι κάνεις; Δεν είναι ρίσκο; Δεν μου άρεσε η διαχείριση του αγώνα. Αν έμπαιναν τα γκολ στην αρχή, όλα θα ήταν καλά. Δεν μπήκαν όμως τα γκολ και έπειτα στο πιο κρίσιμο διάστημα που είναι το τελευταίο 30λεπτο, ο Ολυμπιακός κλάταρε.

• Ό,τι πήγες να κάνεις εσύ στη Μέταλιστ στο πρώτο μισάωρο, σου το έκανε αυτή στο τελευταίο μισάωρο! Και ευκαιρίες, και πέναλτι χαμένο, και δοκάρι, και σου έβαλε δύο γκολ! Ενώ εσύ έβαλες ένα.

• Ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, κρίμα. Με τον αποκλεισμό των δύο Μάντσεστερ, μπορούσε ο Ολυμπιακός να περάσει άλλο ένα γύρο και να φτάσει στον ημιτελικό. Και ίσως στον τελικό μετά. Κρίμα.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια: