Ετοιμάζονται 3 κέντρα λαθρομεταναστών στην Αττική

Τη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να ορίσει άμεσα τρεις χώρους κλειστής, προσωρινής φιλοξενίας για παράνομους αλλοδαπούς, χαιρετίζει με γραπτή του δήλωση ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης…

Ο υπουργός ευελπιστεί – όπως σημειώνει – ανάλογη ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας.

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην…υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».

Το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε τη δημιουργία τριών Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική.

Σε προσεχή του συνεδρίαση θα προτείνει τους χώρους για την εγκατάσταση των κέντρων αυτών και γι αυτό ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής να προτείνει συγκεκριμένους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα Κέντρα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική «ναι στα κέντρα, αλλά στην αυλή του γείτονα»« και επισήμανε τον «ορατό και άμεσο κίνδυνο να βγούμε από τη Συνθήκη Σέγκεν, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Β. Κικίλιας δήλωσε ότι η παράταξη «στηρίζει την πρόταση με τη λογική ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ανθρώπων. Οφείλουμε να δώσουμε ανάσα στο ιστορικό κέντρο».

Οι αντιδράσεις είναι έντονες. Αναρωτιόμαστε; Τους αρέσει καλύτερα να κυκλοφορούν άνετοι ανάμεσά μας;

0 σχόλια: